To je to što me zanima!

Youtuber analizirao Let 3: 'Ovi s Eurosonga sigurno ne spavaju mirno znajući da im oni stižu...'

'Mnogi bi mogli pretpostaviti kako glazba možda ovim dečkima i nije toliko bitna. Biti bend im je možda samo izlika da se ponašaju kao Nijemci u Majorci', navodi Matt
Vidi originalni članak

Američki youtuber Matt na svom je kanalu odlučio napraviti najdetaljniju analizu riječke grupe Let 3 koja će u svibnju predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu. 

Na samom početku, objasnio je pratiteljima kako je uopće došlo do poznate uzrečice, od toga da je Mrle držao cipelu na glavi najduže što je mogao i snimio se dok je usput izgovarao 'ŠČ!' do onoga kada su izbacili pivo istog naziva. 

GLASUJTE U ANKETI ANKETA Let 3 objavio je remiks 'Mame ŠČ!', mišljenja fanova su podijeljena. Sviđa li se vama?

Spomenuo je i većinu njihovih albuma, kao i onaj 'Nečuveno' na kojem se nije nalazila nijedna pjesma, odnosno fascinirala ga je činjenica koliko su prodali kopija praznog CD-a.

Također, album 'Angela Merkel sere' bio je jedan od zanimljivijih riječke grupe jer su 2015. godine napravili skulpturu kojom su prikazali kako bivša njemačka kancelarka obavlja nuždu. 

- Mogao bih satima čitati o njihovim eksplicitnim 'ispadima', a mnogi bi mogli pretpostaviti kako glazba možda ovim dečkima i nije toliko bitna. Biti bend im je možda samo izlika da se ponašaju kao Nijemci u Majorci - rekao je Matt i priznao kako usprkos golotinji, čudnim albumima i odjevnim kombinacijama, kada je glazba u pitanju jako su mu zanimljivi.

VIDEO JE HIT NA INTERNETU VIDEO Gumeni i Draga su pravi hit: 'I Let 3 nas je pohvalio jer sjajno plešemo na Mamu ŠČ!'

'Jedina' je album koji se isto našao pod analiziranjem youtubera pa je podsjetio na to kako Let 3 u početku uopće nije htio objaviti ga.

- Ironično je što im je ovaj album postao najuspješniji, osvojili su Porina, a hitovi poput 'Profesora Jakova' i 'Drame' i danas se mogu čuti na radijskim stanicama - dodao je. 

REAKCIJA TBF reagirao na nastup Leta 3: ’Potpuno kvalitetno ludilo i rasap mozga’

Otkrio je i kako je nastao hit 'Mama ŠČ!'. Damir i njegova supruga Ivanka zajedno su stvorili glazbu za film 'Kauboji', a isto tako i za predstavu 'LizstRATa'.

Nakon što je odigrana, redatelj Paolo Magelli imao je ideju spojiti svu glazbu iz predstave i pretvoriti je u novi projekt, odnosno neku vrstu ratne opere. Kao dio toga, kasnije je nastala i 'Mama ŠČ!'.

24 PITANJA Bosanski reperi zapjevali Mama ŠČ: 'Ide nam se na Eurosong, ali nema potrebe kad ide Let 3'

Matt je naveo i kako je pjesma inspirirana onom od Predraga Lucića, 'Kupi mi, mama, jedan mali rat', koju je Mrle preradio za spomenutu predstavu. 

- Svatko tko je vidio njihov nastup uživo s Dore može shvatiti da je tema ove pjesme antiratna. Kao što su i izjavili, očito je riječ o pjesmi za Putina - rekao je u svojoj analizi. 

ODLIČNA ATMOSFERA Umirovljenici iz Velike Gorice razbacali se na pjesmu Leta 3: 'Mama kupila traktora. ŠČ!'

'Mama kupila traktora' stihovi su koje ćemo čuti u Liverpoolu ove godine, a youtuber je otkrio i poveznicu između traktora i Bjelorusije, s obzirom na to da je Istočna Europa poznata po marci traktora 'Belarus'.

- Belarus je proizveden u Bjelorusiji, pa tako 'Mama kupila traktora' može značiti kako 'Mama Rusija' kontrolira Bjelorusiju. Isto tako, u vrijeme kada je ova pjesma objavljena, bjeloruski predsjednik Putinu je za sedamdeseti rođendan poklonio traktora - navodi Matt i priznaje kako je veoma očito da se pjesma odnosi na to.

- S druge strane, može se na pjesmu gledati kao onu koja opisuje dijete uzbuđeno što će potpisati papir s kojim prihvaća poziv u rat iz kojeg se nikada neće vratiti. Međutim, ipak se radi o diktatoru željnom krvi i rata koji ne mari za tu djecu - rekao je dalje. 

- Slova na kojima je pisalo Njinle na čelu rock glazbenika koji je nastupao s njima na ovogodišnjoj Dori obrnuto označavaju Lenjina - dodao je i spomenuo kako su ovo samo neki od detalja s kojima je pokušao približiti svojim pratiteljima značenje pjesme. 

FANOVIMA SE NISU SVIDJELI ŠČo je sad ovo!? Pjesma Leta 3 je prema mišljenju fanova među tri najgore pjesme za Eurosong

Našu je državu opisao kao konzervativnu i zatvorenu, pa ga je time i začudilo što su ovako ekscentrični predstavnici osvojili najviše glasova na glazbenom natjecanju. 

- Siguran sam kako producent Eurosonga, Martin Österdahl, ne spava mirno jer misli o tome što ovi dečki pripremaju za nastup na ovogodišnjoj pozornici u Liverpoolu. Isto tako, uvjeren sam da svi mi jedva čekamo vidjeti Let 3 - zaključio je Matt za kraj svoje analize.

POGLEDAJTE REAKCIJU TBF-A NA MAMA ŠČ!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare