To je to što me zanima!

Za život: Njihova ljubav trajala je do njegovog posljednjeg daha

Istinita priča o Robinu i Diani Cavendish, paru čiji se život promijeni kada Robinu dijagnosticiraju poliomijelitis. Osuđen na bolnički krevet i tek par mjeseci života, Robin se neće predati
Vidi originalni članak

U jesenskoj smo filmskoj sezoni pa se tako pred nama pojavljuju filmovi koje možemo opisati kao jake kandidate za Oscara. Jedan od tih filmova je i djelo 'Do posljednjeg daha', glumca i redatelja Andyja Serkisa.

Serkisa inače pamtimo po njegovim nevjerojatnim pretvorbama uz pomoć tehnologije 'motion-capture'-a. Njegova najpoznatija uloga je ona Sméagola/Golluma, u filmskoj trilogiji 'Gospodar prstenova'. Uz tu pamtimo i onu naslovnog lika u preradi filma 'King Kong' iz 2005. godine, kao i uloge 'majmuna' u rebootu 'Planeta majmuna'. U tim djelima Serkis daje glas i pokrete spomenutim likovima, korištenjem računalno generirane slike i 'motion capture' tehnologije. No ovaj put se glumac okušao u redateljskoj stolici.

Pred nama je inspirativna istinita priča o Robinu i Diani Cavendish, avanturističkom paru čiji se život promijeni kada Robinu dijagnosticiraju paralizu. Kada Robinu u 28. godini dijagnosticiraju paralizu, on biva osuđen na bolnički krevet i tek nekoliko mjeseci života.

Uz pomoć Dianine braće i revolucionarnog izumitelja Teddyja Halla, Robin i Diana odbijaju ograničiti svoj način života i kreću u borbu za život - odgajajući pri tom svoga sina, putujući i pomažući drugim pacijentima sa sličnom dijagnozom.

Pogledajte video

U glavnoj ulozi nalazi se Andrew Garfield dok mu podršku daju Diana Rigg i Claire Foy. Režije se prihvatio gore spomenuti Andy Serkis, a za scenarij prema istinitoj priči odgovoran je William Nicholson.

Film u naša kina, u distribuciji Blitza, dolazi 21. prosinca.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare