To je to što me zanima!

Zadnji intervju pjevača EKV-a: 'Ma Zagreb je otišao dođavola'

Od 2012. po nekadašnjoj YU rock zvijezdi Mladenoviću nazvana je ulica u Novom Zagrebu, a po Mladenoviću se zovu i ulice u predgrađima Beograda i Podgorice...
Vidi originalni članak

Na današnji dan prije 24 godine napustio nas je Milan Mladenović, najpoznatiji kao pjevač i gitarist beogradske rock skupine Ekatarina Velika. Popularni ex-yu glazbenik i producent djelovao je od 1977. do svoje smrti 1994., a osim u EKV-u svirao je i u bendovima Limunovo drvo, Šarlo Akrobata, Katarina II, Rimtutituki i Angel's Breath. Svega tri mjeseca nakon dijagnoze raka gušterače preminuo je u beogradskoj bolnici 5.11.1994. 

Beogradska grupa Ekatarina Velika 17. travnja 1989. imala je koncert u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Kasnije se ispostavilo da je to jedan od njihovih posljednjih nastupa u Zagrebu, a da je intervju kojeg je Milan Mladenović dao Bori Šantiću, novinaru Studija, jedan od posljednjih razgovora s hrvatskim medijima, prenosi Express.hr

- Dobro je bilo! Ovo je prvi koncert na turneji i bio je malo kaotičan. Još se uštimavamo, ali bilo je dobro, osjećala se energija - prokomentirao je tada Mladenović nakon nastupa pred nešto manje zagrebačke publike nego što je bend ranije navikao, a za što je glazbenik okrivio lošu ekonomsku situaciju krajem 80-ih u Jugoslaviji. Rock'n'roll spektakl pred 3500 poklonika benda unatoč tome nije izostao. 

Iako je Mladenović glazbeno djelovao početkom 80-ih i bio dijelom snažne ex-yu scene za vrijeme čuvenog novog vala, ne osvrće se više nostalgično iza sebe i ne misli da se takav vremenski period može ponoviti. 

- Mislim da ne može. Ovdje, u Zagrebu sigurno ne može! Možda u Beogradu, na neki način, ali u Zagrebu - nikada! Zagreb je otišao dođavola! - dodao je u intervjuu glazbenik. 

Ipak, ovu dobronamjernu kritiku nitko mu nije zamjerio. Naprotiv, 2012. u svom rodnom gradu je dobio i ulicu. Osim u Novom Zagrebu, po Mladenoviću se zovu ulice u predgrađima Beograda i Podgorice, kao i plato ispred Doma omladine u Beogradu. 

Pogledajte Stokin novi spot za pjesmu "Incident":

Poznati pjevač na mukama: 'Znam da bih trebao biti zahvalan na svojoj ženi, ali jednostavno nisam sretan'

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 05.11.2018.

    odličan bend

  • Da Vam Kazem Nesto 05.11.2018.

    Covjek je imao mooda jos 92. u sred beograda reci ono sta misli. https://youtu.be/04vf3d00ZUc RIP veliki covjece!

  • Karamazov 05.11.2018.

    Meni osobno najbolji band na ovim prostorima, velik band i veliki ljudi u njemu (nazalost davno su nas napustili)

Komentiraj...
Vidi sve komentare