To je to što me zanima!

Zajednička tema: Leonardo s Papom pričao o zaštiti okoliša

Klimatske promjene i zaštita okoliša bile su teme petnaestominutnog razgovora pape Franje (79) i holivudskog glumca i osnivača zaklade za zaštitu okoliša
Vidi originalni članak

Klimatske promjene i zaštita okoliša bile su teme petnaestominutnog razgovora pape Franje (79) i holivudskog glumca Leonarda DiCaprija (41).

Susreli su se u Vatikanu, a Leonardo je poglavaru Katoličke crkve donio knjigu o svom omiljenom slikaru, Nizozemcu Hieronymusu Boschu.

- Njegova je slika stajala u mojoj sobi kad sam bio dječak - rekao je Leo.

Papi je predstavio rad svoje zaklade koja se bavi zaštitom okoliša. I Franjo je u nekoliko navrata istaknuo očuvanje planeta i klimatske promjene, pa su se ubrzo raspričali o mnogim problemima.

Zaklada Leonardo DiCaprio od 1998. godine uložila je 30 milijuna dolara u očuvanje okoliša. DiCaprio je papi Franji dao ček s nepoznatim iznosom koji može donirati udruzi za zaštitu okoliša po izboru. Na kraju sastanka zahvalio Papi na talijanskom jeziku, a on mu je poklonio posvećenu krunicu. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • --- DAVOR --- 30.01.2016.

    Jel se to on goji za neku ulogu Jaka Houdeka da glumi? Još koji mjesec i spreman je.

  • Mél.C.B.🌼 30.01.2016.

    Bas je cili sarmantan, od glave do pete! :)

  • Moslavka 30.01.2016.

    Ovaj Leo treba malo nauciti o okolisu i prirodi oko sebe. Mi u Alberti imamo topal vjetar Chinook. Prirodna pojava i kao sto je topal vjetar u Evropi,Fen, ne mozes nista promjeniti a on se oborio na nas da unistavamo prirodu. Pa ne mozes promijeniti prirodne pojave. Jucer nam je puhalo oko 80 km na sat i sta mi mozemo, salter da se iskljuci ne postoji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare