To je to što me zanima!

Zdravko Čolić se zbog stranog tržišta trebao zvati - Dravko...

Pjevač je tada želio maksimalno iskoristiti talent tako da svoju već zavidnu balkansku karijeru proširi i na svjetsko tržište...
Vidi originalni članak

Pjevač Zdravko Čolić (68), pored glasa, pozornost je plijenio i fizičkim izgledom zbog čega su ga mnogi opisivali kao srpskog Toma Jonesa (79). Čola, kako ga mnogi zovu, prvi javni nastup imao je na natjecanju pjevanja amatera 1967., a solo karijeru započeo je krajem 1970.-ih pjesmom 'Sinoć nisi bila tu'.

Međutim, javnosti nije baš poznat potez na koji se Čolić odlučio krajem sedamdesetih. Pjevač je tada želio maksimalno iskoristiti talent tako da svoju već zavidnu balkansku karijeru proširi i na svjetsko tržište. S obzirom na to koliko je strancima teško izgovoriti njegovo ime, Čolini producenti tada su odlučili da Zdravko postane - Dravko.

Iako je snimio nekoliko pjesama na različitim stranim jezicima, Čola je od ove namjere odustao jer bi u tom slučaju morao napustiti bivšu Jugoslaviju i preseliti se u Njemačku. Pjesma za njemačko tržište zvala se 'Alles was Ich Hab'.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • papaurban2 09.08.2019.

    ...ajlavko čvorić...

  • antikomunist70 09.08.2019.

    Možemo pričat šta oćemo ali koncert njegov doživit uživo je stvarno doživljaj👍🏼👍🏼👍🏼‼️

  • copyright 09.08.2019.

    pa da je rođen u VB ili u SAD, lako je mogao postati... ako ne baš novi Tom Jones, jer glas Toma Jonesa nema nitko....a ono svakako svjetska mega-zvijezda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare