To je to što me zanima!

Želi braniti NDH: U Lisinskom će Alić vikati ‘Za dom spremni’

ŽIVOTNA MISIJA Izvedbom svoje monodrame ‘Bez lustracije nema Kroacije’ glumac želi obraniti fašističku NDH i upozoriti da su Hrvati pred novim Bleiburgom
Vidi originalni članak

Božidar Alić (61) na društvenim mrežama pozivao je obožavatelje da mu doniraju novac za uprizorenje predstave. Sakupio je novac i zakupio dvoranu Lisinski za tri izvođenja u listopadu.

Na internet-stranici dvorane uz najavu Alićeve monodrame “Bez lustracije nema Kroacije” stoji: “Svaki ustupak je smrt, na ljutu ranu ljuta trava”.

Alić je na društvenim mrežama skupljao novac za postavljanje predstave u Lisinskom     

Glumac je najavio da će na predstavama kojima slavi 40 godina rada publiku pozdraviti “svojim obiteljskim pozdravom Za dom spremni!”. Tom je pozdravu naučio i maloljetnog sina.

- To je moje žestoko političko promišljanje ovog najpogubnijeg vremena od 1945. do danas. Sad smo svi mi Hrvati na rubu novih bleiburških jama - rekao je Alić u intervjuu za Maxportal.

 

Dražen Siriščević, ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, nije želio komentirati sadržaj Alićeve predstave

Dodaje da je njegovo djelo upozorenje da je država provela aboliciju umjesto lustracije. Glumac žestoko brani i NDH. Najavio je i kako će se aktivirati u politici. Uprava Lisinskog je, unatoč svemu, odlučila glumcu iznajmiti dvoranu. Njezin ravnatelj Dražen Siriščević to nije htio komentirati. Ulaznica za Alićevu predstavu stoji 100 kuna. Ako uspije sve tri noći napuniti dvoranu, glumac će inkasirati 90.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 115

  • bcelija 18.08.2016.

    Nema baš puno normalnih u lijepoj našoj pa se ne čudite ako netko prolupa. Prolupao on, prolupao onj koji mu je prodao Lisinski, prolupali oni koji će pogledati uradak koji će sigurno dobiti nominaciju za ponekog Oskara, Nobela ili slično . Sigurno je jedino da će nas u svijetu više poštovati svi nacisti. Nemojmo se samo čuditi ako na Lisinskom osvanu zvijezdice i "smrt fašizmu sloboda narodu"

  • Smikidacho 18.08.2016.

    Hrvatska država treba po hitnom postupku zabraniti i sankcionirati , od 5 godina na više, sve budale koje nastoje kompromitirati državu pozivajući se na poražene ideologije 20. stoljeća, Četništvo, ustaštvo i komunizam , koji je pao devedesetih. O tome ovisi opstanak države, i ako treba proglasiti izvanredno stanje, i dići vojsku, onda je vrijeme da se to učini. U protivnom će , ne više od pedeset tisuća ljudi, ovu zemlju držati taocem svojih nebuloza i primitivizma. Državo, što čekaš, uhićuj to, Europa jedva čeka da nam da potporu za takav potez.

  • micko1200 18.08.2016.

    smeće srpska izdajica je to pitajte njegove u bosni

Komentiraj...
Vidi sve komentare