To je to što me zanima!

Živojinović gledao kako ubijaju Sarajlije i snimao komediju

Početkom devedesetih Živojinović je ušao u beogradsku skupštinu kao zastupnik Miloševićeve Socijalističke partije Srbije. Kasnije se opravdavao da je mislio kako pomaže svojem narodu
Vidi originalni članak

Nikad nisam kalkulirao s tim da bi mi neka partija mogla pomoći u napredovanju. Žao mi je naroda koji je stradao u toj politici. Na toj krvavoj šahovskoj ploči nisam bio čak ni pijun. Bio sam beznačajan, nitko, rekao je Bata Živojinović godinama kasnije.

Nakon rata nikad nije otišao u Sarajevo jer ga, rekao je, nisu zvali. Živojinović je dodao da mu je bilo žao jer Sarajevo je nakon Beograda bio njegov najdraži grad. Tijekom rata je na Palama sedam mjeseci snimao komediju i nije mu, rekao je, palo napamet spustiti se u grad i kao nekad Valter u filmu 'Valter brani Sarajevo' ponovno ga pokušati obraniti.

- Na Pale nisam došao kao član stranke, nego kao glumac - branio se Živojinović. Nudio je redatelju Hajrudinu Krvavcu da ga izbavi iz pakla rata. Krvavac, koji je Batu obožavao, nije htio napustiti svoj narod. U Sarajevu je umro od gladi.

Idi na 24sata

Komentari 119

  • djomla 24.05.2016.

    De ne s**ite

  • Vjevegrica 24.05.2016.

    svatko tko na bilo kakav nacin, posredno, neposredno ili "sucajno iz neznanja", podrzava ideju o velikoj srbiji je za Hrvatsku neprijatelj. Nema se tu sto ni dodati ni oduzeti.

  • druga violina 24.05.2016.

    Naravno, Mr. Juzbasic se već šepuri svojim komentarima na članku...uskoro mu stiže i Giustizia, koja će objasniti da je Bata morao odabrati ovakav politički stav, a zbog Dine Dvornika !?...Efteling će im zdušno davati podršku, uvjeravajući nas kako smo svi Hrvati loši ljudi i da trebamo više čitati i putovati, i izjednačavat će kvalitetu jedne Cece i Chopina...Svemir_na_ćirilici ugrabit će priliku da nam objasni kako je uz Batu, najveći junak njegova života Šešelj...Nokia_neki_broj će se pojavljivati upitnim rečenicama u stilu "postoji li u Hrvatskoj veći glumac od Bate"...onda možebit nas obiđe i Silberbrandt alias BozoEs, pokušavši nam objasniti kako smo mi mrzitelji svega što nema hr predznak, ali to pročitajte brzo, jer će nakon toga svoj komentar obrisati...toliko o "toleranciji" onih koji nama imputiraju da smo, hm, netolerantni...a oni tu slobodno piskaraju i koriste sve naše demokratske slobode, i sve oblike parlamentarizma koji im se nudi...da bi nama pljuvali u lice...toliko

Komentiraj...
Vidi sve komentare