To je to što me zanima!

Znaš li tko sam ja? Na sceni je već 60 godina, a soul je otkrila pjevajući po američkim bazama

Njezin najznačajniji nastup bio je u Ljubljani 1973. Pjevala je 'Klik temu broj 1', improvizaciju od osam minuta, a pratio ju je Telephone blues band
Vidi originalni članak

Jedina je naša pjevačica koju svake godine pozivaju u Rottenmann na obilježavanje Woodstocka. Od svjetskih medija dobiva sjajne kritike, pišu da je jedina europska pjevačica koja može pjevati Janis.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Našoj istinskoj divi Zdenki Kovačiček (78) to puno znači. Pjeva iz duše, osjeća tu glazbu. Oduvijek je, nerijetko kaže, osjećala blues, a kad se duo Hani raspao, često je po Europi pjevala po američkim bazama. Tu se je sretala s blueserima, soulerima, osjetila da joj to leži. Nastupi na takvim manifestacijama vraćaju je u prošlost, kad se odvijao Woodstock, kod nas je bio festival Boom.

Njezin najznačajniji nastup bio je u Ljubljani 1973. Pjevala je "Klik temu broj 1", improvizaciju od osam minuta, a pratio ju je Telephone blues band. Na vrhu hrvatske glazbene scene je već 60 godina, iza sebe ima impozantnu međunarodnu karijeru. Jedna je od najboljih hrvatskih jazz-rock pjevačica i izvođačica bluesa te je često nazivaju prvom damom jazza.

Status glazbenice ispred svog vremena potvrđuje reizdanje njezina prvog albuma iz 1978., odabir pjesme "Elektra" za Chanelovu parišku reviju, kao i svaka nova pjesma, nova obrada.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare