To je to što me zanima!

Znaš li tko sam? S pet godina je zavolio mikrofon, a poznat je kao veliki kralj evergreena

Skladati je počeo s 26 godina, a njegove pjesme izvode se i pola stoljeća godina kasnije. Uvjerio se u to i on sam na proslavi 65 godina karijere
Vidi originalni članak

Kad je davne 1954. krenuo impresivni glazbeni staž Drage Diklića, mladi su se zaljubljivali uz njegove pjesme, momci ih djevojkama pjevali pod prozorom, na klupicama uz gitaru… Cure su na plesnjake dolazile s prijateljicama, ali puno njih i s majkama, bakama, guvernantama…

No Diklić kaže da je počeo još puno ranije, kao mali, s pet godina, kad je učio svirati violinu. Prve javne nastupe imao je kao gimnazijalac, ali onaj prvi "pravi" bio je na plesnjaku u zagrebačkom Radio klubu. S pet godina postao je solist društva Međimurec pa je pjevao dječje pjesme na radiju. Stavili su ga u stolac jer onda se mikrofoni nisu mogli dizati ili spuštati. Nakon gimnazije odmah je išao svirati u Njemačku.

Vratio se nakon godinu dana u sportskom autu, što je tad u Zagrebu bilo jako atraktivno. Skladati je počeo s 26 godina, a njegove pjesme izvode se i pola stoljeća godina kasnije. Uvjerio se u to i on sam na proslavi 65 godina karijere. "Oprosti, volim te" i "Još samo večeras" nastale su 1963.

SADA IMA I PR AGENCIJU Znaš li tko sam? Zeznuo čuvara državnog pečata pa dobio ideju za popularnu radijsku emisiju

Okušao se je i u menadžerskim vodama. Počelo je brigom o angažmanima njegova orkestra. Početkom 70-ih organizirao je festivale, a najveći zalogaj bio mu je Zagrebfest. Za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu nedavno je osvojio priznanje.

POGLEDAJTE VIDEO: NEUGODNO PRIZNANJE U 'SPOJU NA SLIJEPO'

Idi na 24sata

Komentari 1

  • večna 31.03.2023.

    Zasluženo, čestitam!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare