To je to što me zanima!

Zorica Kondža: 'Helga Vlahović bila je velika intelektualka...'

Ideja koncerta bila je posvetiti Helgi glazbu koju je toliko voljela stoga smo pozvali njene prijatelje koji su toliko puta s njome dijelili pozornicu, da izvedu njene najdraže pjesme, rekao je voditelj Mlakar
Vidi originalni članak

Na humanitarnom koncertu u spomen na legendarnu voditeljicu Helgu Vlahović Brnobić u dvorani Lisinski nastupili su Zorica Kondža, Gabi Novak, Tony Cetinski i Damir Kedžo.

Helga je umrla 2012. u 68. godini od posljedica raka. Prihod od ulaznica bit će doniran mladom violinistu Zvonimiru Krpanu.

Televizijsku karijeru počela je još kao studentica 1964. godine, a mnogi je pamte kao omiljenu komentatoricu Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije. Upravo je taj prijenos bio njezin posljednji oproštaj s gledateljima koji je zaključila riječima: 'Trčite ususret životu jer vjerujte, uvijek će se naći neki anđeo da nam prišapne, hajde, diži se, život je vrijedan i treba ga živjeti'.

Tony Cetinski ispričao kako ga je još na početku njegove karijere voditeljica ponukala da se okuša u pjevanju talijanskih kancona, a dive hrvatske glazbene scene Gabi Novak i Zorica Kondža ponosne su što su imale čast i privilegiju poznavati je.

- Helga je bila velika intelektualka, voljela se smijati, razgovarati, a pratila je i svjetske standarde kao i ja stoga mislim da je ovo dobra prigoda da otpjevamo pjesme koje je ona voljela - rekla je Kondža uoči nastupa. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • oazaoaza 16.03.2017.

    Sve te silne Helge, Ksenije, Vesne i Jasmine, Željke i ostale rodile su se u zlatno doba televizije kad nisi imao ništa drugo gledat tj. nije bilo interneta, komunizam, nema ni satelitske pa si bio prisiljen buljit i 1. i 2. tvzg i slušat kako ti se ispire mozak ili se mučit uz neku zabavnu emisiju u kojoj je obavezno morao gostovat Arsen Dedič.

  • kara marko 16.03.2017.

    Joj Zorica Konđa, gdje je nestala ta žena, žena koja zna pjevati, po meni prvi glas Hrvatske. Zorice, vrati se !!!!!

  • _Varešak_ 16.03.2017.

    Pokoj joj duši,velika većina današnjih voditeljica nije joj ni do koljena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare