To je to što me zanima!

Žrtve korona virusa: Preminuo kineski filmski redatelj Chang

Chang je brinuo o svom ocu nakon što se razbolio u siječnju. Odveo ga je u nekoliko bolnica, ali mu nije mogao pronaći slobodan krevet da ostane. Krajem mjeseca bio je prvi u obitelji kojeg je bolest pogodila
Vidi originalni članak

Kineski filmski redatelj Chang Kai, njegova sestra, mama i tata umrli su od posljedica korona virusa. Trenutno su posljednje žrtve ove bolesti u Wuhanu, piše The Guardian.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Chang Kai preminuo je 14. veljače, s njegovi su roditelji umrli prije dva tjedna, nakon što je obitelj provodila dane u karanteni. Njegova je sestra preminula nekoliko sati nakon njega, a njegova supruga je u teškom stanju.

Stopa smrti u Wuhanu i okolnim mjestima bile su više nego u ostatku Kine, a mnogi pacijenti su rekli kako žele pronaći krevet u bolnicama s većim kapacitetom, čak i dok je vlada gradila nove bolnice i pretvarala prostore poput izložbenog centra u improvizirane medicinske centre.

BLOKIRANO 10.000 STANOVNIKA U Vijetnamu prvo mjesto pod karantenom zbog koronavirusa

Chang je brinuo o svom ocu nakon što se razbolio u siječnju. Odveo ga je u nekoliko bolnica, ali mu nije mogao pronaći slobodan krevet da ostane. Krajem mjeseca bio je prvi u obitelji kojeg je bolest pogodila, ali su ostali već bili zaraženi.

Vlasti odvoze pacijente za koje postoji sumnja da imaju korona virus u karantenske centre, ponekad i na silu.

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • francool 19.02.2020.

    obična gripa? pa da.. učestalo je da cijele obitelju umru od obične gripe

  • Komisionar 19.02.2020.

    Izgleda da najviše umiru oni koji su bili u neposrednoj blizini laboratorija za bio oružje u Wuhanu. Kako se virus širio tako je izgleda i slabio.

  • Perica12 19.02.2020.

    Novinar se bar mogao potruditi da nam napiše koje je to filmove sve snimao. A popis je prilično impresivan. Ali to je ipak previše za tražiti. Uzmeš stranu vijest, protjeraš kroz translator i evo kunice u džep.

Komentiraj...
Vidi sve komentare