To je to što me zanima!

Zvijezda 'Tesne kože', Ružica Sokić, preminula u Beogradu

Diva srpskog glumišta glumila je u više od 180 filmova i serija. 'Tesna koža' donijela joj je popularnost, dok je za film "Žuta" dobila Zlatnu arenu na festivalu u Puli
Vidi originalni članak

Glumica Ružica Sokić preminula je u četvrtak ujutro nakon duge i teške bolesti u 79. godini života. Glumica, koja je bolovala od Alzeheimerove bolesti, glumila je u više od 180 filmova i TV serija. Prema pisanju srpskog Kurira, komedija 'Tesna koža' donijela joj je najveću popularnost, dok je za film 'Žuta' nagrađena Zlatnom arenom na Filmskom festivalu u Puli. Neke od njezinih poznatijih uloga su u filmovima 'Zona Zamfirova', 'Greh njene majke', uloga snahe Ruže u 'Drugoj Žikinoj dinastiji', 'Srećnim ljudima'Kad budem mrtav i beo', 'Bokseri idu u raj', 'Užička republika', 'Savamala'...

Za ulogu u 'Gorki deo reke' 1965. godine nagrađena je Srebrnom arenom na festivalu u Puli. Prošle godine uručena joj je nagrada za životno djelo 'Dobričin prsten' koju dodjeljuje Udruženje dramskih umjetnika Srbije, dok je 2010. godine objavila knjigu 'Strast za letenjem'.

Mnogi je najviše pamte po ulozi Živke ministarke u predstavi 'Gospođa ministarka'.

- Bila sam opsjednuta glumom i scenom od djetinjstva. Sebe sam vidjela kao prvakinju drame, ozbiljnu glumicu koja oduzima dah kazališnoj publici ulogama u antičkim tragedijama - izjavila je jednom glumica. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 19.12.2013.

    baš mi je žao, bila je sjajna glumica. laka joj zemlja, a njenoj obitelji iskrena sućut. uz millenu dravić i radmilu savičević meni najdraža srpska glumica.

  • 19.12.2013.

    "Sido rodila si idiota! Ja bi prije rekla sa sam se za idiota udala!" Po toj sceni ću je pamtiti, fenomenalna glumica.

  • MarioCarević 19.12.2013.

    Ode još jedna od legendi bivše Yugo kinematografije,baš sam ju nedavno gledao u jednom od nastavaka "Tesne kože".Šoićima se uvijek možeš nasmijati,ovi naši su tako umjetni(čast pojedincima).RIP gđo Sokić!

Komentiraj...
Vidi sve komentare