To je to što me zanima!

Slatki blagdanski klasici bude sjećanje na toplinu djetinjstva

Orahnjača, Makovnjača, Blagdanski kolač, Kuglof, Blagdanska zvijezda,…“fini kolači,…kao bakini“
Vidi originalni članak

Obzirom da u većine nas pobuđuju osjećaj ugode, vraćaju nam ili pojačavaju osjećaj zadovoljstva, ponovo nam donose bezbrižnost djetinjstva, toplinu i sigurnost roditeljskog doma, ali i naglašavaju važnost trenutka i uljepšavaju svaki važni događaj, kolači, slastice ili slatke delicije obvezan su sadržaj svakog blagdanskog stola, pa tako i božićnog i novogodišnjeg. Tradicija blagovanja na najomiljeniji kršćanski blagdan „nalaže“ iznošenje na stol i nekoliko vrsta bezvremenskih slatkih proizvoda koji su bili i“ na bakinom meniju“. Želeći najbolju moguću kombinaciju kvalitete, atraktivnog izgleda i higijenske sigurnosti mnogi će, a i to je već sada svojevrsna tradicija, opremanje blagdanskog stola kolačima povjeriti pouzdanom proizvođaču s neslužbenom titulom „najvećeg izbora kolača“ u Hrvatskoj. Najveći izbor u pravilu znači i veliko iskustvo, iskustvo u pravilu znači i kvalitetu, a kvaliteta u pravilu znači i sigurnost.

„Slušamo želje vašeg nepca, ali i džepa“ poručuju iz PAN-PEKa, proizvođača iz gornje rečenice koji je davno, pionirski uveo „slatku“ liniju u svoj proizvodni program  i koji i ovoga prosinca nudi niz blagdanskih slatkih klasika, ali i nekoliko novih, jedinstvenih proizvoda. Konstanta je tvrtke da stalno unaprjeđuje postojeće, ali razvija i nove proizvode jedinstvenih receptura čiji su odlike aktualnost, kvaliteta i sigurnost. Kad je o sigurnosti proizvoda riječ, odnosno o politici kvalitete tvrtke, valja napomenuti da odličnom finalnom proizvodu doprinose pomno birane sirovine isključivo kontroliranog podrijetla i kvalitete, uz svakodnevne mikrobiološke analize i sirovina i gotovih proizvoda – PAN-PEK je nositelj više najprestižnijih certifikata kvalitete i kontrole proizvodnog i ukupnog poslovnog procesa – uz ISO i HACCP standard, još od 2004. godine, uz logotip poduzeća stoji i međunarodna potvrda kvalitete IFS Food Standard.

„Fini kolači, … kao bakini“, prepoznatljivo oku ugodni, atraktivno pakirani,  dostatne trajnosti, dokazano kvalitetni i higijenski sigurni očekuju nas ovih dana na policama PAN-PEKovih poslovnica, ali i u trgovačkim centrima i prodavaonicama hrane diljem zemlje. Za ovu prigodu izdvajamo neke od njih. Ne znamo gdje počinje Orahnjača, a gdje završava Orehnjača, ali znamo da bez ovog bezvremenskog klasika od kvasnog tijesta ništa više ne bi bilo isto. Kao i sestričnu joj Makovnjaču, PAN-PEKovi je majstori rade u masi od 400 grama, s bogatim nadjevom, ali i pristupačnom cijenom.

Teško da ćemo moći odoljeti i Blagdanskom kolaču, mase 400 grama, s prefinim nadjevom brusnice, jabuke, cimeta i oraha, trajnosti dvanaest dana, ili pak Kuglofu, također 400-gramskom tradicionalnom laganom kolaču posebnog oblika. A dodatnu jestivu dekoraciju našem domu dat će 120-gramska Blagdanska zvijezda, prigodnog oblika, s finom notom čokolade, kao i Kuglof trajnosti dvanaest dana.

Ugodne blagdane i dobar tek želi Vam PAN-PEK!

Idi na 24sata