To je to što me zanima!

Portal zdravakrava.hr vam donosi sve o jestivim uljima

Portal zdravakrava.hr vam donosi specijal o jestivim uljima. Analizirali su koja su jestiva ulja najpopularnija na tržištu, savjete nutricionista o njihovom korištenju...
Vidi originalni članak

Ako ste se oduvijek pitali koje je jestivo ulje najzdravije i za što se sve koristi, specijal portala zdravakrava.hr 'Jestiva ulja u prehrani', donijet će odgovore na sva vaša pitanja.

U anketi koju je Zdrava Krava provela na svojim čitateljima, doznali smo da je suncokretovo ulje to koje se najviše koristi. Ono je karakteristično za naše podneblje, ali i odlikuje se velikom udjelom vitamina E i osigurava omega-6 masne kiseline. Više o blagodatima suncokretovog ulja pročitajte u specijalu.

Da li vas zanima koja je veza između ulja, debljine i zdravlja? Rezultate pročitajte u anketi.

Maslinovo ulje i u službi ljepote

Maslinovo ulje slovi kao jedno od najzdravijih ulja, a od davnina se veže uz zdravlje, ljepotu i dugovječnost žene. Treba napomenuti da ekstra djevičansko maslinovo ulje koje se nanosi izravno na kožu i konzumira oralnim putem direktno povezano sa zaštitom od degenerativnih promjena izazvanih starenjem i sunčevim zračenjem. Ono je i bitan sastojak mediteranske prehrane kojom se produžuje životni vijek.

Sve ostale dobrobiti za zdravlje koje dobivate konzumacijom maslinovog, ali i sezamovog, lanenog, konopljinog i kokosovog ulja, možete pronaći u specijalu portala zdravakrava.hr 'Jestiva ulja u prehrani'.

Idi na 24sata