To je to što me zanima!

A mi mislimo da su naši suci loši?! Evo što rade u Engleskoj

Igrač Newcastlea zabio je Burtonu iz penala, no sudac je poništio gol i loptu dao gostujućim igračima zbog preranog ulaska u kazneni prostor drugog igrača 'svraka'...
Vidi originalni članak

Oprostite mi molim vas, nisam bio koncentriran. Kriv sam!

Tim riječima opravdao se Keith Stroud, glavni sudac utakmice engleskog Championshipa između Newcastlea i Burton Albiona (1-0). Stroud je napravio nevjerojatnu pogrešku zbog koje je vjerojatno i njegova karijera suca završena. Barem ona u profesionalnom nogometu.

Nakon što je dosudio penal za Newcastle, Stroud je očito 'zablokirao' i potpuno zaboravio pravila. Udarac s bijele točke izveo je Matt Ritchie, zabio gol i ostao u šoku. Stroud mu je, naime, poništio gol i loptu dao protivničkoj momčadi. Razlog? Jedan od igrača Newcastlea prerano je utrčao u kazneni prostor.

Naravno, to nije dopušteno, no u slučaju kao što je ovaj u kojem je Ritchie zabio gol, sudac je mora vratiti loptu na 11 metara i dozvoliti ponovno izvođenje penala. Tek da je Ritchie promašio, lopta bi bila za Burton Albion.

'Na žalost sudac i njegovi pomoćnici nisu poštivali pravila igre i ispričavaju se na tome', odmah nakon utakmice objavili su iz sudačke organizacije.

Na sreću po Newcastle sudačko nepoznavanje pravila nije ih koštalo bodova, tek nešto živaca, a sudac Keith Stroud do kraja karijere ostat će obilježen kao onaj koji je 'poznat po nepoznavanju pravila'. 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • TechExpert 06.04.2017.

    ovo je sasvim ispravna odluka, nema se tu cemu prigovorit!

  • Xyster 06.04.2017.

    Newcatke je puno puta pokredan ove sezone ali sami su krivi što su u razredu gdje ne pripadaju.

  • kupujemo 06.04.2017.

    U njih kad sudac napravi grešku pošalju ga sudit niži rang, u nas kad napravi grešku pošalju ga sudit derbi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare