To je to što me zanima!

A plakao k'o dijete ljubeći grb... Kancer i izdajnik zgadili su igru

BRAVO, OBOJICA Utjecajni menadžer Mino Raiola te njegov mlađahni štićenik Gianluigi Donnarumma zajedno su zgadili nogomet. Ne samo navijačima Milana. Nažalost, ovo je slika modernog nogometa
Vidi originalni članak

Jako smo tužni, ali Gigio je odbio produžiti ugovor i to je to. Željeli smo graditi oko njega novi Milan, no to neće biti moguće. Ipak, Milan nastavlja dalje svojim putem, rekao je u četvrtak na izvanrednoj pressici izvršni direktor talijanskog Milana, Marco Fassone.

Gianluigi Donnarumma, uvjerljivo najtalentiraniji mladi golman današnjice, odlučio je odbiti nastavak suradnje s klubom koji ga je 'izmislio'.

Mino Raiola, nogometni kancer

Hrabra odluka za, praktički dječaka, koji je tek prije četiri mjeseca postao punoljetan.

Njemu ugovor s Milanom istječe sljedećeg ljeta i 'rossoneri' su mu ponudili plaću od pet milijuna eura po sezoni do 2020. godine. Međutim, u priču se upleo najutjecajniji menadžer današnjice, Mino Raiola.

Ako je ovaj nogometni kancer uključen u priču, tada nogomet, pa i emocije, postaju sporedna stvar. Njegova je, nažalost, zadnja.

Raiola je tražio da se u ugovor ugradi klauzula po kojoj bi mladi golman mogao napustiti klub za 50 milijuna eura ukoliko se Milan ne plasira u Ligu prvaka. Klub je tražio da to bude cifra od 100 i strane se nisu mogle usuglasiti.

Donnarumma ima već 68 nastupa za ponajveći svjetski klub te četiri za talijansku reprezentaciju. Prema svemu sudeći, on je taj koji će na golu Italije naslijediti najvećeg golmana svih vremena, imenjaka Buffona.

Uostalom, to je i sam kapetan najvećeg talijanskog kluba rekao. A kad on kaže...

Gigio, izdajnik od malih nogu

Giocondo Martorelli prvi je nogometni skaut koji je zapazio talent ovog golmana. Nevolje s njim počele su i prije dolaska Raiole, a taj je menadžer samo 'ubrzao proces'.

- Možda će ovo mnogima zvučati neugodno, ali ja sam jedan od rijetkih koji je predvidio da bi se ovako nešto moglo dogoditi - rekao je Martorelli pa nastavio:

- Znam sve o Donnarummi, o njegovoj obitelji, rođacima i svakom kutku njegovog doma. Ima stvari koje su me doista stvarno iznenadile kod medija. Nekako su se svi pretvarali da ne znaju što stoji iza cijele te njegove priče koja je vrlo kompleksna. Ovo je samo posljedica ponašanja koje je oduvijek bilo problematično.

Giocondo potom otkriva prijelomnu stvar.

- Čim sam ga vidio 2010. godine, nazvao sam sportskog direktora Intera, Piera Ausilija. Sljedeće tri godine, sve do 2013., Inter je vodio računa o njemu. Išao je na nekoliko proba u taj klub i sve je bilo super dok trenutka kada mu je Inter poslao pismenu ponudu ugovora. Jedan dan smo sjeli on, otac, majka i ja postigli dogovor. Već sljedeće jutro oni su se, bez ikakvog prethodnog upozorenja i najave, dogovorili sa Milanom. Već tada, ali i nekih kasnijih situacija, posumnjao sam da bi moglo doći do ovog kao danas - govori ogorčeni skaut i poentira:

- Ponavljam, da budem izričito jasan: Njegova je obitelj 2013. godine potpisala ugovor sa Interom. Vratili su se potom u svoj Napulj, a već sljedeće jutro sjeli na avion i otputovali u Milano i potpisali za Milan. A ugovor kojeg su potpisali 24 sata prije toga bio je poništen. Što da vam više pričam? Čudi me samo kako su se svi pretvarali da to nisu znali.

Naivno umiranje u romantici

Donnarumma je oduševljavao navijače Milana. Osim što je neosporno impresivan golman, pokazivao je prkosan stav.

Pa i emocije prema klubu. Iako Milan i nije imao briljantne rezultate posljednjih godina, baš je njegov talent osvjetljavao tmurnu svakodnevicu navijačima.

On je bio taj faktor oko kojeg su 'milanisti' gradili optimizam za budućnost, računajući kako će na golu 'vječno' imati njega. Njega, koji je trebao postati Milanov 'Buffon' i vezati svoju karijeru za taj klub. 

Čisto umiranje u romantici. Kakva je to naivnost bila...

Raiola i romantika nikako ne idu zajedno. Debeljuškasti menadžer gleda isključivo profit. Jasno, njegovi igrači uvijek dobivaju 'masne' ugovore (Pogba i Ibrahimović), ali velik dio kolača uzima i on.

Kao što je Juventusu 'oteo' Paula Pogbu i odveo ga u Manchester United u najvećem transferu svih vremena, tako će uraditi i s talijanskim golmanom.

'Zato počinjemo mrziti moderni nogomet'

Najiskreniji je bio Carlo Garganese, poznati talijanski novinar portala Goal.com.

- Bravo, Mino Raiola. Čestitke. Ti si pravi razlog zbog kojeg pravi nogometni fanovi počinju mrziti moderni nogomet.

Naravno da je on odradio veliki dio oko uvjeravanja Gigija da 'otkanta' Milan. Onaj Milan zbog kojeg je pustio suzu prilikom dirljive klupske čestitke za njegov 18. rođendan.

VIDEO

Isti onaj Milan čiji je grb na dresu ponosno ljubio u više navrata. Baš taj Milan zbog kojeg je prilikom zadnjeg poraza kluba u Torinu protiv Juventusa u zadnjim sekundama neutješno ostao ležati na travnjaku...

Taj Milan danas pokušava izgraditi konkurentnu momčad za vrh i posljednjih im tjedana ide iznad svakih očekivanja. Pristižu zanimljiva pojačanja, klub je imao strategiju za budućnost koju je temeljio na Donnarummi.

A gdje žuriš, dragi?

I taj im je Donnarumma, jedva punoljetan tip, odlučio okrenuti leđa u možda i prijelomnoj sezoni.

Nije da mu se žuri, golmani svakako imaju produženi vijek trajanja, pa što i da Milan opet kiksa i ne bude najmanje treći? Njemu bi opet bilo 19. godina i cijela karijera je pred njim, uvijek može birati kamo će. I sve je to odbacio!

Za navijače kluba, on je prava 'zmija'. Za ostale nogometne fanove, posebno romantike, ogromno razočaranje. 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • FigliDi Luppi 17.06.2017.

    Kao prvo ovo cesme od covjeka je grijeh zvati Napolitancem jer pravi Napolitanac voli Napoli strastven je energican odan itd sve ono sto mali Gio nije a kao drugo mozda i bitnije nije roden u Napoli-u vec u Castellmare-u Di Stabia koji ima klub koji nosi ime Juve Stabia tako da vrijedate sve napolitance kada donarumu stavljate u isti kos

  • komentator__Luka 17.06.2017.

    nogomet je danas biznis i svatko gleda da mu bude što bolje i više plačen.......što bi sad on trebao ostat cijelu karijeru u milanu zbog neke ljubavi a nit igraju ligu prvaka nit šta osvoje, isto kak i onaj inter

  • Penaldooo 16.06.2017.

    Realno da sam na njegovom mjestu još bi prije otišao iz milana. Čovjek može praktički birati koji klub oće. A u mialnu neće vidjeti većeg trofeja sigurno još 10 godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare