To je to što me zanima!

A prije pet su mu godina rekli da ide u mirovinu...

Za Talijana Alessandra Del Piera mnogi su tvrdili da je samo još jedan u nizu igrača koji ne zna kad je gotovo. A to je bilo prije čak pet godina
Vidi originalni članak

Kad je u Juventusu, klubu u kojem je ikona, završio na klupi, bilo je jasno da nešto ne valja. Alessandro Del Piero prolazio je jedne od najtežih trenutaka velike karijere, a mnogi stručnjaci tada su rekli:
- Alessandro je bio veliki igrač, ali Serie A ga je potrošila. Vrijeme je da završi karijeru, ovako samo kompromitira neospornu veličinu i karizmu koju je godinama gradio.
No Del Piero je bio gluh i vjerojatno živio za dan kad će svijetu pokazati da su bili u krivu.
Početkom sezone vjerojatno ni sam nije znao koliko može, ali nakon utakmice protiv Reala, jasno je da može i te kako puno.
Da su ga godine polako sustigle, najbolje se vidjelo na prvoj utakmici protiv Reala, kad je bez vjere u svoju brzinu, Amaurijevu loptu odmah potegao s 25 metara. No majstor ostaje majstor, imao 20 ili 120 godina. Cassilas je tu loptu samo ispratio pogledom, a slično je bilo i preksinoć.
- Znate koja je razlika između današnjeg i nekadašnjeg Del Piera? Ovaj današnji uživa u nogometu koji igra i nema imperativa i opterečenja - rekao je presretni trener Juventusa Claudio Ranieri, koji je još donedavno bio na izlaznim vratima iz kluba.
Ipak, danas je ponovno siguran, a na tome prije svega treba zahvaliti Alessandru Del Pieru.
No možda i najveći kompliment dobio je od publike s Bernabea. Svaki poraz Reala u pravilu ispračuju zviždanjem svojim navijačima, ovaj put pljeskali su Talijanu. Nakon 46 godina Juve je slavio u Madridu, i to zahvaljujući “bivšem” nogometašu, sadašnjem geniju.

'DIVNO JE ZABIJATI GOLOVE PRED MARADONOM'
Maradona je bio na stadionu i zbog toga sam posebno sretan što sam zabio dva gola na utakmici koju je on gledao. Nadam se da će nas češće dolaziti gledati. Ponosan sam na pljesak koji sam dobio na Bernabeu, na jednom veličanstvenom i tako važnom stadionu. Za takvu vrstu emocija živi svaki nogometaš. Želio bih se javno zahvaliti Realovim navijačima na pljesku, rekao je oduševljeni Del Piero nakon nezaboravne večeri u Madridu.

NITKO JOŠ NIJE OSIGURAO DRUGI KRUG
Nakon preksinoćnjih utakmica nijedna momčad nije osigurala osminu finala Lige prvaka. Najbliži tome su Manchester, Villarreal, Lyon, Bayern i Juventus.

FIORENTINI VODSTVO NIŠTA NE ZNAČI
Da se nogomet igra samo malo kraće, Fiorentina bi vjerojatno danas bila u osmini finala. Ovako je uspjela prokockati vodstvo i protiv Bayerna i protiv Lyona.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • zlaco 06.11.2008.

    Dr. Del Piero

  • zelenooki18 06.11.2008.

    navijac sam reala od malih nogu i mogu samo reci da je zasluzio pljesak cijelog stadiona jer je sam potopio real!!!!

  • šljokica 06.11.2008.

    neka gledaju ako to tata radi

Komentiraj...
Vidi sve komentare