To je to što me zanima!

A što s Messijevom desetkom?

Ajde, da vidimo ima li hrabrih. Tko će uzeti broj koji u nogometu nije samo broj. Budimo realni, 10 je nešto više od dresa. Messija više nema, ima li kandidata? I da, La Liga nema mogućnost umiroviti dres
Vidi originalni članak

Dobar dan, ja bih dres s brojem 10, molim. Ispalio je 2011. godine Nicklas Bendtner kad je došao na posudbu u Juventus. 

Ljudi oko njega su popadali sa stolica. Neki od smijeha, drugi od muke, treći nisu znali što bi sa sobom. Došao čovjek, zapušten, s jedno pet kila viška, na posudbu iz Arsenala i traži desetku, Del Pierovu desetku. Ludi Lord Bendtner u jednoj je noći prokockao sedam milijuna eura, ali daleko najbedastiji potez mu je upravo ovaj.  Naravno da nije dobio desetku. Tko bi mu je lud dao?

Nije tražio bilo što, tražio je desetku, dres koji u nogometu ima posebno značenje, ikonsko. U Barceloni su ga nosili Litmanen, Rivaldo, Riquelme, Maradona, Stoičkov,Romario, Ronaldinho...  Ali španjolska liga za razliku od Serie A nema mogućnost umirovljenja brojeva na dresu. Nekako su to čak progurali i u Engleskoj pa u Chelseaju Zolin dres 25 nitko više ne može nositi.

Ali ne i u La Ligi.

Pa tko će onda uzeti Messijevu desetku?

Usudi li se uopće netko? Šansa je bila u prijateljskoj utakmici u kojoj su razbili Juventus nedavno. Pogađate, nitko nije imao desetku. Vjerojatno nitko niti neće. Nije to običan dres, on nosi još jedno pet kila emotivnog utega sa sobom. Pa ti igraj.

Nije isto imate li 7, 8 ili 10 u nogometu. Iako La Liga nema opciju umirovljenja brojeva, Barcelonina desetka će najvjerojatnije ostati u mislima navijača.

Na terenu je, barem još neko vrijeme, nitko neće nositi...

Idi na 24sata

Komentari 60

  • 10.08.2021.

    Valjda imaju vrecu za smece! e tamo joj je mjesto😂

  • jale 1950 10.08.2021.

    Kakvi komentari majko moja mila,ima li iko pojma o balunu,tip je uz ronalda jedan od najvecih ikad,kakva je to lakoca,gust ih je gledat

  • 10.08.2021.

    Neka uzme 01

Komentiraj...
Vidi sve komentare