To je to što me zanima!

Abou Diaby donio pobjedu Manchesteru - autogolom

Na Old Traffordu je Manchester United pobijedio Arsenal 2-1, preokrenuvši vodstvo gostiju. Diaby je tragičar, nespretno je reagirao glavom
Vidi originalni članak

Razigrani i lepršavi Arsenal u goste Manchester Unitedu je došao bez Cesca Fabregasa, ali i bez ikakvog straha. Krenuli su 'topnici' sjajno, a u 40. minuti i poveli sjajnim potezom Andreja Aršavina. Napadali su i početkom nastavka bez respekta, no zabio je - United. Wayne Rooney ušao je u šesnaesterac, Almunia ga je srušio, a sam je i realizirao penal. Slavili su i slavili igrači Uniteda, umjesto da su u debelom minusu, sada su izjednačili.
I odmah je televizijska kamera potražila Eduarda, koji je sjedio na klupi. Zbog penala, koji je čak malo i podsjetio na onaj njegov sporni, ili zbog čuđenja što on radi na klupi, nije ni važno. U napadu su igrali Aršavin i Van Persie, a Dudu je ušao tek u 79. minuti, točno 20 minuta nakon izjednačenja. No u tom je trenutku već sve bilo gotovo. Riješio je utakmicu njegov suigrač Abou Diaby, no riješio ju je u korist protivnika. Imao je Arsenal u 64. minuti slobodnjak, Van Perise je opalio i pogodio - prečku. U idućem napadu slobonjak je dobio United, nabacivanje u sredini nije našlo nikoga od igrača u crvenom, ali je Diabyja. Nespretno je glavom zahvatio loptu i neshvatljivo je poslao u vlastitu mrežu.
Nije nakon tog šoka Arsenal više bio jednako opasan, do kraja je United čuvao i sačuvao vodstvo. Gosti iz Londona su zabili za 2-2, ali zastavica je u tom trenutku već bila u zraku. Arsene Wenger nije mislio da se tu radilo o zaleđu, oštro je prosvjedovao i završio - na tribinama. Prošetao je po tribini i smjestio se među navijače Uniteda. No ubrzo je odustao od te lokacije, budući da su ga navijači po brzom postupku 'izludjeli' povicima.
Eduardo se u svojih 12-13 minuta našao samo u jednoj izglednoj šansi. Pred golom je čekao nabacivanje s desna, no lopta je otišla previsoko i Dudu nije mogao do nje.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • plavocrni 30.08.2009.

    i englezi su napisali da je rooney poceo padat prije nego ga je almunia dotaknuo..istina,kontakt je postojao,ali poceo je padat prije..da je htio mogao ga je preskocit..no to nece doc do uefe, jer je ipak englez..

  • wingman 30.08.2009.

    eduardo i arshavin su im najbolji igraci i neka to shvate

  • JAX 30.08.2009.

    rooney je zaista pao i stvarno je bilo kontakta pa stoga sve vase optuzbe padaju u vodu

Komentiraj...
Vidi sve komentare