To je to što me zanima!

Aco: Cibona večeras je favorit, ali u prvenstvu ne

Večeras u 20 sati Cibona u prvom kolu domaće košarkaške Lige za prvaka dočekuje Zadrane odmornija i zdravija od gostujuće momčadi
Vidi originalni članak

Cibona i Zadar kroz sezonu su pokazali da će biti glavni kandidati za naslov prvaka Hrvatske, otkrio je “toplu vodu” Ivan Sunara najavljujući “derbi svih derbija” u košarkaškim krugovima.
Cibosima je domaće prvenstvo ostalo posljednja prilika za trofej u sezoni od koje se gore teško pamte. No termin “prvog poglavlja” bitke za Hrvatsku njima više ide na ruku. Od NLB lige su se oprostili još u četvrtak, a Zadrani su izborili Final Four u subotu u emotivno iscrpljujućoj majstorici protiv FMP-a, nakon što su prva dva susreta završila u produžecima.
- Utakmica nam ne dolazi u najbolje vrijeme, ne znam u kakvom ćemo se stanju pojaviti - priznao je Aco Petrović i prvu loptu prebacio na stranu “vukova”:
- Oni su favoriti u ovoj utakmici, ali to nipošto ne znači da su favoriti prvenstva.
Početak domaće lige Aci donosi i nove susrete s domaćim sucima.
- Ne ulazim u natjecanje s negativnim razmišljanjem o njima. Mogu samo reći da ću se ponašati u skladu s onim što se događa na terenu - zaključio je Petrović.
Ako već to neće biti suđenje, Cibonina je prednost širina momčadi, a za večeras je dvojben tek Mulaomerović, koji je istegnuo list. Zadar je bez Stallwortha, možda i Brewera (grčevi u kvadricepsu).
- Nama bi izostanak Mule bio veći minus nego njima neigranje Stallwortha, kojeg su dosad znali nadoknaditi - tvrdi Sunara.

DUBRAVA NA GRIPAMA, SVJETLOST NA BALDEKINU
Zagrebačkim derbijem sinoć su u Sutinskim vrelima borbu za naslov prvaka Hrvatske otvorili Zagreb CO i Cedevita. Osim Cibone i Zadra večeras su na rasporedu još dvije utakmice. Split CO na svojim Gripama dočekuje Dubravu, koja je prvi dio sezone završila na četvrtom mjestu. U jedinom dvoboju u kojem nema hrvatskih predstavnika u NLB ligi na Baldekinu Šibenik dočekuje Svjetlost iz Slavonskog broda.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare