To je to što me zanima!

Aco Petrović je izbornik BiH: Buknut ćemo na Euru 2013.

Ova reprezentacija, uz blago pomlađivanje, može u kontinuitetu držati visoku razinu idućih četiri, pet godina, rekao je Aco koji će u petak biti predstavljen kao izbornik
Vidi originalni članak

Osam mjeseci nakon odlaska iz Cedevite Aco Petrović pronašao je novi angažman, novi je izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine.

- U četvrtak putujem u Sarajevo, a u petak je predstavljanje – kratko je rekao još prije nego je KSBiH službeno potvrdio njegovo imenovanje.

Petroviću će to biti drugi izbornički posao. Hrvatsku je vodio u dva navrata. On je autor naše posljednje medalje, bronce s Europskog prvenstva 1995. u Ateni, a šest godina kasnije na EP-u u Turskoj zauzeo je sedmo mjesto, prokockavši na putu 19 razlike u posljednjih 12 minuta četvrtfinala protiv domaćina. U Hrvatskoj je osvajao naslove prvake s Cibonom i Zadrom, a lani je vodio Cedevitu do trećeg mjesta u Eurokupu, natjecanja u kojem je izabran za najboljeg trenera. U trenerskoj karijeri još je radio u Španjolskoj, Poljskoj i Italiji.

Prva zadaća na novom poslu bit će mu proći kvalifikacije za Eurobasket u Sloveniji 2013. godine. BiH je u skupini s Gruzijom, Latvijom, Nizozemskom i Rumunjskom.

- Cilj je što mirnije proći kvalifikacije, a zatim buknuti na EP-u iduće godine. Ova reprezentacija, uz blago pomlađivanje, može u kontinuitetu držati visoku razinu idućih četiri, pet godina – rekao je Aco za Dnevni Avaz.

Još je tajna koliko će Petrović zarađivati kao izbornik BiH, no bio je favorit za taj posao i zbog niskih potraživanja. Osim toga, logičan je izbor jer je izvanredan motivator, a problem reprezentacije BiH nije manjak talenta, nego “kemije”.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Ilirac 03.02.2012.

    Meni samo nije nikad jasno bilo zasto kod nas nije imao sansu zadnje vrijeme?!Kod nas ocito sto bolji selektor to manje ima sansi da preuzme neku repku,u bilo kojem sportu,svjedoci smo.

  • alija izetbegovic 03.02.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • žika pavlović 02.02.2012.

    a sta je bih....

Komentiraj...
Vidi sve komentare