To je to što me zanima!

Aco Petrović: Nisam kao Ćiro, ali da, želim ići u BiH

Opet izbornik? Aco Petrović kandidat je za klupu košarkaške reprezentacije BiH, no ne želi da ga uspoređuju s Miroslavom Ćirom Blaževićem
Vidi originalni članak

Izbornik Mensur Bajramović je pred otkazom, a najozbiljniji su kandidati za njegova nasljednika Aco Petrović i Božidar Maljković.
- Zainteresiran sam jer mislim da reprezentacija BiH, kad je na okupu, može napraviti puno bolji rezultat nego dosad. Sviđa mi se profil te momčadi i mislim da bih iz nje mogao izvući maksimum. Za početak proći kvalifikacije za EP - rekao je 51-godišnji Aco, koji nakon otkaza u Zadru nije nigdje radio.
- Imao sam četiri-pet ponuda, ali sam ih odbio. Planirao sam nekoliko putovanja u SAD, a i s mamom sam preuređivao kafić Amadeus. Jednostavno, ove sezone nisam želio raditi, ali s BiH bih ionako počeo od sljedeće sezone - objasnio je trener, kojeg zbog temperamenta često uspoređuju s Ćirom Blaževićem. Vođenje reprezentacije BiH te bi usporedbe samo još potenciralo.
- Ma Ćiro je jedan i jedini, ali eto, ljudi vole raditi usporedbe na osnovi nekih karakteristika...
Ipak, baš kao Ćiro, i on ima mišljenje o svemu i ne srami se iznijeti ga. Pa tako i o aktualnom stanju u Ciboni te o propadanju suradnje s Atlantic grupom.
- U ovo doba, ako tako kvalitetan kapital želi ući u klub, katastrofa je da ostane vani. Pa takve ljude treba svijećom tražiti. A fuzija sa Zagrebom bila bi čisto politička odluka. Sjaši Jelušić da zajaši Jelavić (predsjednik Zagreba, op.a.).
Ni u Zadru nije mnogo bolje.
- Ma tu se ne zna ni koliki je dug ni kad je nastao. Jedan dan se govori o 40 milijuna kuna, drugi dan o 25. Teško je tu bilo što komentirati - ogradio se Aco.

ETO KAD 40 KLUBOVA ŽELI IGRATI U EUROPI
Krizu u hrvatskom sportu Aco je usporedio s gospodarstvom.
- Imamo vaterpolo, rukomet, košarku, nogomet... Imamo 40 klubova koji žele biti profesionalni, imati što više novca i sudjelovati u euroligama. Pa u Hrvatskoj postoji samo nekoliko uspješnih tvrtki! Kako će onda biti toliko uspješnih klubova?

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 20bucks 31.03.2010.

    Jake li reprezentacije! Pa bolje bih bio izbornik košarkaške repke Bangladeša nego ovih šabana.

  • 20bucks 31.03.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

  • bosnia_80 31.03.2010.

    \"Pa bolje bih bio izbornik košarkaške...\" :D ...ja čim pročitam ovakav komentar odmah mi je jasno koliko je pismena osoba koja ga je napisala :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare