To je to što me zanima!

Aco: Točno znam kako trebamo odigrati da bismo dobili Rusiju

Sve što smo postavili kao cilj 1. kolovoza smo i napravili. Nemamo si što prigovoriti dosad, ali sad slijedi nokaut faza. Utakmica s Rusijom je 50-50, smatra izbornik košarkaške reprezentacije Aco Petrović
Vidi originalni članak

Hrvatska košarkaška reprezentacija večeras od 20.30 sati igra osminu finala Europskog prvenstva u Istanbulu. Očekivanja su velika, nekako je i imperativ pobijediti Ruse pa zaigrati protiv Grka u četvrtfinalu. Jer konačno imamo reprezentaciju koja je u užem krugu za medalju. No, izbornik Aco Petrović smiruje euforiju, stari lisac zna kako treba odigrati ovu fazu.

- Sve što smo postavili kao cilj 1. kolovoza smo i napravili. Nemamo si što prigovoriti dosad, ali sad slijedi nokaut faza. Utakmica s Rusijom je 50-50, nešto će se u ovoj utakmici i njih pitati. Zanima me samo kako ćemo izgledati od centra prema nazad. Mi smo momčad koja može pogoditi 15 trica, ali i ne mora. Ako bude tako, bit će ključno kako ćemo igrati obranu.

Izbornik je imao samo jednu želju - izbjeći Latviju. Protiv svih ostalih reprezentacija rekao je da zna kako bi igrao. Želja mu se ispunila, a kakva je taktika za Ruse?

- Ovo je bio najlakši skauting dosad, točno znam kako moramo igrati. Najvažnije će biti da smo spremni pratiti Mozgova i njegove koridore nakon pick 'n' rolla sa Švedom. Njega ćemo također morati zaustaviti jer je dobar i u igri dva na dva i jedan na jedan. Treće, oni često spuštaju loptu na Kurbanova, koji je odličan u igri leđima. I četvrto, moramo paziti na defenzivnu tranziciju jer su oni jako brzi i moramo ih dobro pratiti.

Večeras svi budimo uz naše košarkaše. Šiši, Babo i društvo trebaju našu podršku.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • kurcoglu 10.09.2017.

    Nadam se da se varam, ali kad Aco kaze da tocno zna sta treba, mislim da pojma nema i uzda se u srecu. Nasi igraju iskljucivo na talent i jedan na jedan, Acin trenerski potpis potpuno je nevidljiv, vodio ih on ili bilo tko drugi svejedno je. Teski blefer.

  • 10.09.2017.

    Ovo je nase

  • kikiCK 10.09.2017.

    dajte neki link za nas u inozemstvu-thx

Komentiraj...
Vidi sve komentare