To je to što me zanima!

Aco 'spikin ingliš': Ninety-nine ZAREZ ninety-nine percent...

Aco Petrović nakon pobjede koja je Hrvatsku odvela u finale kvalifikacijskog turnira za OI simpatičnom je mješavinom engleskog i hrvatskog iznenadio sve okupljene
Vidi originalni članak

Rijetko ćete u košarkaškom svijetu, barem kad su Hrvati u pitanju, pronaći elokventnijeg govornika od Ace Petrovića. Engleskim se služi sasvim dobro, no svakome se dogodi da mu u trenutku stane mozak i ne može se sjetiti prave riječi. I onda nastane ovakav spektakl.

Na press-konferenciji nakon jučerašnje pobjede nad Grčkom govorio je kako će u subotu Hrvatska najvjerojatnije igrati s Italijom. Točnije 99,99 posto. E, taj zarez je bio problematičan.

- Tomorrow we are going to play against Italy, ninety-nine zarez ninety-nine percent - ispalio je Aco.

*U priloženom videu opisanu situaciju pogledajte od 4.20 minute.

Pauza između prve 99-ke pokazuje da se pokušao sjetiti kako se kaže zarez na engleskom, ali Aco nikad nije bio tip koji će dopustiti tišinu. Pokušao je "sakriti" taj zarez izgovorivši ga tiše, i što je još smješnije, s engleskim naglaskom.

Svi su ga razumjeli, nije tu bilo ništa sporno, ali ovaj zarez uveo je Petrovića u antologiju. Ne u rangu Bake Sliškovića nakon prve utakmice njegova Zrinjskog i Hapoela iz Petah-Tikve i vječnog "rezultat iz real", pa ni Jasmina Repeše, koji je tako divno kombinirao mnoge jezike ("Let's go, ragazzi, p**da mu materina"), ali dovoljno da barem nakratko postane hit.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Marko1804 09.07.2016.

    link za gledanje ove tekme?

  • Debeljk0 09.07.2016.

    Ovi momci na slici ne igraju za premije. Ovi momci na slici ne igraju za nove ugovore. Ovi momci sa slike nisu hodajući bankomati. Ovi momci ne dogovaraju sa savezom podjelu kolača. Ovim momcima nastup za repku ne donosi apsolutno ništa na financijskom planu. Oni svoje slobodne dane koriste za nešto što vole i što žele. Ovi momci igraju za HRVATSKU!!! Ove momke sa slike svi su već otpisali. Otpisali ih na način da im nitko ne vjeruje pa čak niti ova naša "nacionalna" televizija za koju svi mi plaćamo pretplatu. Utakmice reprezentacije se ne prenose jer valjda nema novca. Naravno, novca s druge strane ima za neke kakti stručne komentatore u primjerice nogometu na prvenstvu gdje se više ne natječemo (nemam ništa protiv toga, dapače, ali dajte budite dosljedni). Naravno, u slučaju plasmana na OI, ti isti će se busati u prsa, raditi spektakle i pobrati vrhnje na račun onih koje su u startu otpisali, bezbrojno puta vrijeđali i primjerice stavili skijanje ispred košarke (svi znamo na koga mislimo). Pa dajmo im podršku, zaslužili su!!! Zalijepite profilne slike, updejtajte covere, što god... Za nogomet ste pisali ‪#‎CRO‬ i gluposti, a ovih 12 većina ne j*** ni pol posto jer ti isti mediji ih olajavaju (nekad s razlogom) i vole pljunuti jer valjda to je popularno. Za razliku od nogometa, ovdje su mnogi više izgubili nego dobili. Dio njih koji, nažalost, više ne igraju, skupe ugovore "potrošili" su u reprezentaciji gdje su se prečesto ozlijedili upravo jer su htjeli nama pružiti za

  • Debeljk0 09.07.2016.

    Danas čemo 100% uništiti talijane

Komentiraj...
Vidi sve komentare