To je to što me zanima!

Aco u Cedeviti: Dogovorili smo se za nekoliko minuta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ni riječi o ugovoru: Situacija je bila takva da sam morao odmah reagirati, rekao je Aco Petrović, novi trener Cedevite koji će debitirati protiv Zadra
Vidi originalni članak

Samo nekoliko sati nakon šokantnog otkaza Slobodanu Subotiću Cedevita je pronašla novog trenera - Acu Petrovića, koji će već sutra debitirati na klupi protiv Zadra, a idućeg tjedna vodit će momčad protiv Cibone.
- S obzirom na zahtjevnost rasporeda, nismo se dogovarali ni o trajanju ugovora ni o novcu. Morao sam brzo reagirati i prihvatio nakon nekoliko minuta razgovora. Većina bi trenera odugovlačila pa preuzela klupu u ponedjeljak, ali ja sam procijenio suprotno. Svaka je minuta dragocjena - objasnio je Aco, koji je u petak popodne odradio prvi trening s košarkašima Cedevite.
- Ne može se reći da igrače otkaz Piksiju nije iznenadio, ali moraju to ostaviti sa strane. Svi su oni proživjeli promjene trenera, pa su prvi trening odradili vrlo korektno - zadovoljan je Petrović.
Subotić je smijenjen jer se ogriješio o klupski statut i hijerarhiju. Navodno se posvađao s predsjednikom Mladenom Veberom nakon što je igračima dao slobodno umjesto da ispuni klupsko obećanje i povede ih na utakmicu između Belišća i Mladosti, druge momčadi Cedevite. Kako mu to nije prvi prekršaj, upravi je konačno prekipjelo.
- Cedevita ima sjajnu sezonu iza sebe. S Piksijem sam u odličnim odnosima još otkad sam ja vodio Zadar, a on Split. Vrlo slično razmišljamo, imamo sličan odnos s igračima, pogotovo Amerikancima. Zato sam i prihvatio jer mislim da mogu napraviti najmanje štete. Nema potrebe za mijenjanjem nečega što je dobro funkcioniralo - zaključio je 51-godišnji trener iz Šibenika.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare