To je to što me zanima!

Afera s uporabom steroida u profesionalnom baseballu

Deseci sadašnjih i bivših igrača MLB-a spomenuti su u izvješću o korištenju steroida, uključujući i brojne velikane popularnog američkog sporta
Vidi originalni članak

Nedozvoljeni steroidi bili su u širokoj uporabi u američkoj profesionalnoj baseball ligi MLB dulje od desetljeća, a koristili su ih i neke od najvećih zvijezda tog omiljenog sporta, objavio je u četvrtak, u dugo očekivanom izvješću, bivši senator George Mitchell.
- Dulje od desetljeća postoji raširena uporaba anaboličkih steroida u MLB-u. Među onima koji su ilegalno koristili te supstance su igrači u rasponu od onih čije su karijere u glavnoj ligi bile kratke, do potencijalnih članova Dvorane slavnih baseballa - rekao je Mitchell predstavljajući opsežno izvješće na 311 stranica, sačinjeno nakon 20-mjesečne istrage.
Deseci sadašnjih i bivših igrača MLB-a spomenuti su u izvješću, uključujući i velikane baseballa kao što su Roger Clemens, Andy Pettitte, kralj 'home-runa' Barry Bonds, Mo Vaughn, Gary Sheffield, David Justice, Miguel Tejada, Eric Gagne, Jason Giambi, Chick Knoblauch.
Povjerenik MLB-a Bud Selig, zadužio je bivšeg senatora Mitchella za provedbu istrage nakon što je pročitao knjigu "Game od Shadows" (Igra sjenki), dvojice sportskih novinara iz San Francisca koji su sačinili kroniku uporabe steroida kod zvijezde gradskog MLB kluba Barry Bonda, koji je ove godine srušio raniji rekord svih vremena od 755 'home-run' udaraca u karijeri.
Na izvješće Mitchella u četvrtak je reagirala i Bijele kuća, pozdravivši hrabro raščišćavanje nepravilnosti u tom nacionalnom sportu, dok je Kongres najavio posebno saslušanje posvećeno stanju u vrhunskom baseballu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare