To je to što me zanima!

Afrički kup nacija: Gana i Mali upisali su minimalne pobjede

Nogometaši Gane i Malija otvorili su svoje nastupe na Afričkom kupu nacijama pobjedama. Gana je svladala Bocvanu, a Mali Gvineju. Oba susreta završiča su 1-0
Vidi originalni članak

Reprezentacije Gane i Malija startale su s pobjedama u ogledima 1. kola D skupine Afričkog kupa nacija, koji se igra u Gabonu i Ekvatorskoj Gvineji.

Momčad Gane, koja je četiri puta osvojila afričko prvenstvo, ali zadnji puta još 1982. godine, pobijedila je u prvoj utakmici Bocvanu s 1-0. Jedan od kandidata za naslov je do pobjede stigao puno teže od očekivanog. Kapetan Gane John Mensah nakon kornera s lijeve strane je u 25. minuti iz blizine zabio jedini gol na utakmici. No, u 66. minuti je dobio izravni crveni karton nakon što je oborio Jeromea Ramatlhakwanea. Do kraja je Gana, od koje se očekivala lagana pobjeda, morala strahovati za sva tri boda. 

U drugoj utakmici, Mali je pobijedio Gvineju također s 1-0, a pogodak je postigao veznjak francuskog Nancyja Bakaye Traore u 30. minuti. Uputio je snažan udarac s 18 metara. Jedan igrač Gvineje je pokušao blokirati, lopta ga je zakvačila, malo promijenila smjer i odsjela u mreži nemoćnog vratara Gvineje.

Usprkos porazu, Gvineja se predstavila s vrlo dobrom igrom, imala je nekoliko prilika i po prikazanoj igri je možda zaslužila jedan bod.

Afrički kup nacija, 1. kolo D skupine:

Gana - Bocvana 1-0 (Mensah 25)

Mali - Gvineja 1-0 (B. Traore 30)

Idi na 24sata

Komentari 1

  • RobaMadrid 24.01.2012.

    gana i veliki upisali su minimalne pobjede :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare