To je to što me zanima!

Agüero donio Cityu preokret kod aktualnog osvajača EL-a

Nogometaši Manchester Cityja slavili su na gostovanju kod aktualnog pobjednika Europske lige Porta s 2-1 u jednom od najatraktivnijih prvih utakmica 1/16 finala
Vidi originalni članak

Poveo je Porto u 27. minuti. Sjajno je s lijeve strane Hulk ubacio loptu u sredinu kraj nemoćnog Gäela Clichyja, a Varela je s ruba peterca savladao Joea Harta.

Izjednačio je u 55. minuti autogolom Alvaro Pereira. Stoper Porta pokušao je ukrotiti dugu visoku loptu u kaznenom prostoru upućenu prema Mariju Balotelliju, ali ju je ramenom skrenuo u vlastitu mrežu i ostavio svog vratara Heltona na krivoj nozi. Konačnih 2-1 za goste djelo je Sergija Agüera iz 84. minute. Savršeno je argentinskog napadača s lijeve strane poslužio povratnik u sastav Yaya Toure, pa Agüeru nije bilo teško poslati loptu u praznu mrežu.

Inače, Porto je tijekom susreta bio opasnija momčad, pa stoga portugalski prvak itekako može žaliti za porazom, svojim prvim europskim na Dragau nakon šest utakmica. Inače, u ovoj utakmici povratnici u redove "građana" bili su spomenuti Toure, nakon nastupa na Afričkom kupu nacija, i Balotelli, nakon suspenzije zbog gaženja Parkera u susretu protiv Tottenhama.

Valencia je slavila na gostovanju kod Stoke Cityja na Britanniji 1-0 sjajnim golom Mehmeta Topala. Zabio je defenivni turski veznjak u 36. minuti sjajnim dalekometnim udarcem u rašlje nemoćnog Asmira Begovića s više od 20 metara.

Hannover je na domaćem travnjaku preokrenuo rezultat protiv Club Bruggea i slavio s 2-1 golom iz jedanaesterca koji je "Panenkom" pospremio Jan Schlaudraff.

Gostujućim pobjedama osladili su se nizozemski klubovi PSV i Twente. Vodeća momčad nizozemskog prvenstva slavila je 2-1 protiv Trabzonspora, dok je Twente s minimalnih 1-0 pobijedio Steauu u Bukureštu.

Oslabljeni Udinese (bez Di Natalea i Isle) je u Udinama odigrao blijedih 0-0 protiv PAOK-a, dok je Wisla u Krakowu spasila bod protiv Standarda iz Liegea budući je u 88. minuti konačnih 1-1 s igračem manje postavio Cvetan Genkov.

Europska liga, 1/16 finala, prve utakmice:

Porto - Manchester City 1-2 (Varela 28 / Pereira 55-ag, Agüero 84)

Hannover - Club Brugge 2-1 (Sobiech 73, Schlaudraff 81-11m / Lestienne 51)

Steaua - Twente 0-1 (John 53)

Stoke City - Valencia 0-1 (Topal 36)

Trabzonspor - PSV 1-2 (Adin 33 / Matavž 6, Toivonen 11)

Udinese - PAOK 0-0

Wisla Krakow - Standard Liege 1-1 (Genkov 88 / Cyriac 28-11m)

Idi na 24sata

Komentari 8

  • brajant24 17.02.2012.

    hulk nije ubacio kraj clichyja i alvaro pereira nije stoper, nego bek...

  • denis234 16.02.2012.

    Ma svaka čat nogometu i svemu ali ovaj Stjepan Balog mi kida živce otkad pratim nogomet pa zar ne možeš pogoditi nijednog igrača koji ima loptu... Najjače čovjek pamti igrače po pozicijama kao da se nikad ne mogu zamjeniti znači ako Balloteli ode u sredinu to mora biti Yaya Toure i tako milijun primjera .... UŽAS !!!!!!

  • mido91gunit50 16.02.2012.

    nisam bas siguran da im je aguero donio preokret vise je toure zasluzan

Komentiraj...
Vidi sve komentare