To je to što me zanima!

Alonso: Jedva čekam vratiti se za upravljač svojeg F1 bolida

Zaista sam sretan što putujem u Bahrein nakon sudara u Australiji. Odmorio sam se i ne mogu dočekati da se vratim u bolid, rekao je dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso
Vidi originalni članak

Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso rekao je kako jedva čeka vratiti se i sjesti za upravljač svojeg F1 bolida nakon što je doživio tešku nesreću na Velikoj nagradi Australije.

Alonso je, prilikom dvoboja s vozačem Haasa Estebanom Gutierrezom u 17. krugu, na kočenju u treći zavoj prednjim desnim kotačem udario u lijevi stražnji Gutierrezova bolida. Alonso se dva puta preokrenuo u zraku, i velikom silom udario u zaštitni zid. Srećom, a i zahvaljujući modernim, sigurnim bolidima, Španjolac je istog trenutka izašao iz bolida neozlijeđen.

- Zaista sam sretan što putujem u Bahrein nakon sudara u Australiji. Odmorio sam se i ne mogu dočekati da se vratim u bolid - rekao je Fernando.

- Iako na papiru Melbourne i nije bila toliko dobra utrka za nas, prije sudara sam imao neke prilično dobre duele. Bolid se činio obećavajućim. Uživam utrkivati se u Bahreinu. Za sad je to bila dobra staza za mene, a tu sam i pobijedio tri puta.

Staza u Bahreinu je široka, no problem vozačima najčešće čini pijesak pored staze. Jednom kada vozači izlete i zapnu u pijesku, teško se mogu vratiti. Međutim, staza je zanimljiva i ima dosta mjesta za pretjecanja.

- Postoji dosta mjesta za pretjecanja i nadam se da nas očekuje dobro utrkivanje i da ćemo se kloniti nevolja.

Spomenimo da je Alonsov bolid nakon nesreće bio toliko oštećen da ga nije imalo smisla popravljati. Stoga će vozač McLaren Honde za VN Bahreina dobiti potpuno novi bolid s novim motorom.

Velika nagrada Bahreina vozi se ovaj vikend, od 1. do 3. travnja, a sama utrka je na rasporedu u nedjelju od 17 sati.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • montello 30.03.2016.

    bahrein je playstation staza u pustinji nema teških zavoja,melburn je opasna staza... mclarenovac sam od rođenja i ne vjerujem ni da ce ove sezone bit u top 5

  • rashomonn 30.03.2016.

    Kad si ono preživeo samo piči.

  • strmi007 30.03.2016.

    legenda

Komentiraj...
Vidi sve komentare