To je to što me zanima!

Američka olimpijka slomila je kralježnicu u nesreći na quadu

Amy Van Dyken Rouen (41) slomila je kralježnicu nakon pada s quada. Operirali su je i stabilno je. Amerikanka je 1996. godine na Igrama osvojila četiri zlata u plivanju
Vidi originalni članak

Amy Van Dyken (41), bivša šesterostruka osvajačica olimpijskog zlata u plivanju, slomila je kralježnicu nakon pada s quada. Vijest je potvrdila obitelj američke plivačice. 

Amy je odmah nakon nesreće u Arizoni prebačena u najbližu bolnicu. Liječnicima je rekla kako ne osjeća noge. Operirana je i stabilizirana. Amerikanka se probudila i u svom dobrom duhu počela zabavljati liječnike i medicinsko osoblje u bolnici. 

S njom je cijelo vrijeme obitelj i suprug Tom Rouen.

- Tom je bio uz nju nakon nesreće i stabilizirao ju je dok helikopter nije stigao. Čudesan liječnički tim operirao ju je i stabilizirao. Jedan slomljeni kralježak došao joj je na milimetar od aorte pa je čudo što je preživjela - piše u priopćenju njezine obitelji.

Tom Rouen rekao je za Denver Post kako njegova supruga nakon pada nije disala. 

- Vraćali smo se kući s večere. Ona je bila na quadu koji se prevrnuo. Nije disala. Podigao sam je i tada se počela boriti za zrak - kazao je njezin suprug.

Van Dyken je postala prva američka sportašica koja je na jednim olimpijskim igrama osvojila četiri zlata. To je uspjela 1996. godine.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • diba_1 10.06.2014.

    Čudesan liječnički tim operirao ju je i stabilizirao.,čemu ovo čudesan??????? a Amy brz i sretan oporavak.

  • vana 3 10.06.2014.

    Želim joj brz oporavak i da što prije stane na svoje noge.

  • plavi-9 10.06.2014.

    Moje želje za oporavkom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare