To je to što me zanima!

Američka plivačica Hardy pozitivna na doping

Jessica Hardy bila je pozitivna na klenbuterol za vrijeme američkih kvalifikacija za Olimpijske igre. Stoga neće putovati na OI u Peking
Vidi originalni članak

Američka plivačica Jessica Hardy izbačena je iz reprezentacije zbog pozitivnog A testa na nedopušteno sredstvo klenbuterol, pronađeno tijekom testiranja na američkim kvalifikacijama za OI.
Jessica Hardy, bivša svjetska rekorderka na 100 metara leđno i aktualna na 50 metara leđno, trebala je biti jaki adut američke plivačke reprezentacije na Igrama u Pekingu. Međutim, zbog pozitivnog testa tijekom američkih kvalifikacija za OI u Omahi, vodstvo američke reprezentacije odlučilo je da će umjesto Hardy, koja je u Pekingu trebala plivati u dvije discipline, nastupiti druge dvije plivačice. U utrci na 100 metara leđno zamijenit će je Rebecca Soni, a u disciplini 50 metara slobodno njezino će mjesto zauzeti Kara Lynn Joyce.
Jessica Hardy je prihvatila ovakvu odluku u interesu reprezentacije, iako teška srca, jer tvrdi da nije svjesno uzela nikakva nedopuštena sredstva. Zanimljivo da se njezin pozitivan test na doping u Omahi dogodio između dva testiranja u kojima je bila negativna!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare