To je to što me zanima!

Amerikanac novi UFC prvak poluteške kategorije: Svladao legendu i poslao ga u mirovinu

Hill je Brazilca svladao nakon pet rundi, a slavio je na bodove jednoglasnom sudačkom odlukom. Glover Teixeira se nakon poraza umirovio i zaključio karijeru s 43 godine
Vidi originalni članak

Amerikanac Jamahal Hill (31) postao je novi prvak poluteške kategorije u UFC-u pobijedivši legendarnog brazilskog borca Glovera Teixeiru (43) na eventu UFC 283 u Rio de Janeiru. 

Hill je Brazilca svladao nakon pet rundi, a slavio je na bodove jednoglasnom sudačkom odlukom.

Teixeira se dobro držao protiv 11 godina mlađeg protivnika, pokušao ga je srušiti na parter, ali Amerikanac je dominirao u prvoj rundi. U drugoj je Brazilca uzdrmao high-kickovima, izvukao se nekako Brazilac te je čak uspio srušiti Hilla koji je ustao i izdržao do pauze. 

U trećoj rundi sudac je prekinuo borbu jer je Hill povezao nekoliko dobrih udaraca te je Brazilac izgledao loše, ali je izdržao do kraja runde. 

U četvrtoj je ponovno intervenirao liječnik te se činilo da će prekinuti borbu, ali Teixeira se izvukao da bi ga u konačnici Hill u petoj dokrajčio kickovima. 

Glover Teixeira se nakon poraza umirovio i zaključio karijeru s 43 godine i omjerom pobjeda i poraza 33-9. 

Podsjetimo, Hill je inače prvu borbu odradio protiv srpskog borca Darka Stošića kojeg je svladao na bodove nakon tri runde. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ćiribu_ćiriba 22.01.2023.

    ajde tešera u penziju više...

Komentiraj...
Vidi sve komentare