To je to što me zanima!

Ante Tomić zabio 78 koševa u danu! I to u dresu Gorice...

U podne je počela utakmica u Zaprešiću, stvarno mu je išlo, a na kraju su na licu mjesta pregledavali zapisnik i brojali koliko je zabio. Nisu mogli vjerovati da je došao do 57, kaže mama Snježana
Vidi originalni članak

Ante Tomić prije tri i pol tjedna ispisao je povijest Eurolige srušivši rekord za najveći broj zabijenih dvica, a kapetan Barcelona još će koju godinu zabijati koševe u dresu katalonskog kluba... No Ante Tomić trpa koševe i u dresu Gorice!

Mlađi Ante u nedjelju je ujutro otišao sa svojim vršnjacima igrati utakmicu protiv Fortune, a 12-godišnjak zabio je nestvarnih 57 poena u pobjedi Gorice protiv zaprešićke momčadi 85-49. Nekoliko sati kasnije, imenjak Barceloninog kapetana igrao je za mlađe kadete protiv Vrbovca. Tu je njegova momčad pobijedila 97-35, a on je zabio tek - 21 koš!

– U podne je počela utakmica u Zaprešiću, stvarno mu je išlo, a na kraju su na licu mjesta pregledavali zapisnik i brojali koliko je zabio koševa. Nisu mogli vjerovati kad su vidjeli da je stvarno došao do 57, svi su ostali u šoku - rekla je mama Snježana za City Portal

Prije druge utakmice Ante se malo želio odmoriti, a majka je očekivala kako ga trener neće previše ni stavljati u igru. Kad ono mali Tomić igra cijelu drugu pa cijelu četvrtu četvrtinu! A individualne treninge Ante ne propušta!

- Ne propušta ove treninge, niti jedan. A svejedno je u školi odličan, ima sve petice - rekao je Ivan Lukač, trener koji u KK Gorici individualno radi s mladim igračima.

Kao i svi mladi košarkaši, i Ante ima svoje uzore. 

- Kyrie Irving i Derrick Rose, oni su mi najbolji. I, naravno, Dražen Petrović. Gledao sam puno njegovih snimki na YouTubeu - kaže Ante, kojemu je snimke legendarnog Šibenčanina preporučila - mama!

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Veliki Meštar sviju hulja 27.11.2018.

    Konačno jedna lijepa kosarkaska vijest

Komentiraj...
Vidi sve komentare