To je to što me zanima!

Antu Tomića izabrala Utah Jazz, prvi izbor D. Rose

Utah Jazz izabrala je hrvatskog centra Antu Tomića kao 44. izbor na NBA draftu. Drugi hrvatski predstavnik Damjan Rudež nije prošao
Vidi originalni članak

Hrvatski košarkaš i centar KK Zagreb Ante Tomić izabran je od Utah Jazza kao 44. izbor na NBA draftu. Drugi hrvatski predstavnik Damjan Rudež nije prošao.
Tomić ima višegodišnji ugovor sa Zagrebom i pretpostavlja se da neće žuriti u NBA ligu. A i više puta je rekao da će se prvo dokazati u nekom jakom europskom klubu.
Prvi izbor drafta je Derrick Rose (19), kojeg su uzeli Chicago Bullsi. Rose dolazi sa sveučilišta Memphis, igra na poziciji beka i imao je u prosjeku 14.9 koševa i 4.7 asistencija.
Rose je bio oduševljen nakon izbora.
- Čudesan osjećaj bio je probuditi se ujutro sa spoznajom da je danas moj dan i da postoji velika vjerojatnost da ću biti izabran prvi ili drugi. Osjećao sam se važnim - rekao je Rose.
Miami Heat je izabrao Michaela Beasleya, krilo sa sveučilišta Kansas State (26.2 poena, 12.4 skokova, 1.6 blokada, 1.2 asistencije), dok u Minnesotu odlazi O.J. Mayo iz Južne Karoline kao treći pick.
Najbolje plasirani Europljanin je Talijan Danilo Galinari koji je otišao u New York kao šesti pick, a stiže iz Armani Jeansa (17.5 poena, 5.6 skokova, 2.0 osvojene lopte, 1.3 asistencija).
U prvom krugu drafta izabrana su još trojica Europljana. To su Francuzi Alexis Aijinca (20.) koji je otišao u Charlotte i Nicolas Batum (25.), kojeg su izabrali Houston Rocketsi. Španjolca Ibaku su kao 24. u prvoj rundi izabrali Seattle Supersonicsi.

NBA DRAFT:

1. Derrick Rose (bek, Chicago Bulls)
2. Michael Beasley (krilo, Miami Heat)
3. O. J. Mayo (šuter, Minnesota Timberwolves)
4. Russell Westbrook (bek, Seattle Supersonics)
5. Kevin Love (krilo, Memphis Grizzlies)
6. Danilo Gallinari (krilo, New York Knicks)
7. Eric Gordon (šuter, Los Angeles Clippers)
8. Joe Alexander (krilo, Milwaukee Bucks)
9. D. J. Augustin (bek, Charlotte Bobcats)
10. Brook Lopez (centar, New Jersey Nets)
11. Jerryd Bayless (bek, Indiana Pacers)
12. Jason Thompson (krilo, Sacramento Kings)
13. Brandon Rush (krilo, Portland Trail Blazers)
14. Anthony Randolph (krilo, Golden State Warriors)
15. Robin Lopez (centar, Phoenix Suns od Atlanta Hawksa)...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare