To je to što me zanima!

Arsenal na Wembleyu pobijedio Chelsea za rekordni 13. naslov

"Topnici" su do sada dijelili vrh ljestvice osvajača Fa Cupa s Manchester Unitedom sa po 12 titula, no londonski sastav je sada sam na vrhu. Arsenal je slavio protiv Chelseaja 2-1
Vidi originalni članak

Nogometaši Arsenala pobjednici su FA kupa nakon što su u finalu na stadionu Wembley pobijedili prvaka Chelsea 2-1. Arsenalu je to rekordni 13. naslov pobjednika najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu koje je prvi put odigrano 1871. godine. 

"Topnici" su do sada dijelili vrh ljestvice osvajača s Manchester Unitedom sa po 12 titula, no londonski sastav je sada sam na vrhu.

Arsenal je poveo već u 4. minuti golom Alexisa Sancheza, a kada je u 66. minuti isključen veznjak Chelsea Victor Moses činilo se kako je priča završena. Međutim, 'Bluesi' su s igračem manje izjednačili u 76. minuti golom Diega Coste. No tri minute kasnije Aaron Ramsey je doveo Arsenal u novo vodstvo.

Do kraja susreta Diego Costa je imao još jednu sjajnu priliku za izjednačenje, ali i Arsenal je mogao zabiti treći gol, a najbliže tome bio je Mesut Ozil koji je u 86. minuti pogodio okvir gola.

Arsenalu je ovo bilo 20. finale i 13 naslov, dok je Chelsea u svom 12. finalu upisao peti poraz.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Gunersss_ 28.05.2017.

    Arsenal ih unistio,chelsea igrao u najacem sastavu i htjeli su taj kup itekako! Arsenal bez Kosc i Mustafia trebao vodit 2-3 razlike vec na poluvremenu. Ehhh da arsenal igra cijelu sezonu barem upola kao zadnjih 15 kola,di bi mu kraj bio.. udu uvijek dobro u sezonu i onda dode taj 1mj i sve useru,tako je zadnjih 15godina.. i sad se Wenger opet izvukao,proglasit ce sezonu uspjesnom jer su kup uzeli,doci ce prijelazno rok i Wenger krece sa pricom,kak njemu nitko ne treba,kak ima ovog,kak ima onog,kak su spremni za naslov ove sezone i nista me kupi naravno,dode sezona,dobro udu u nju i onda 1mj krecu ozljede i katastrofa rezz! Znaci tako zadnjih 15g,ko prati zna!

  • MExplorer 27.05.2017.

    Konacno! Evo, jos jednom, cestitke Arsenalu. Davno nisam vidio da je Wenger nekoga ovako takticki nadigrao kao Contea. Savrsena predstava, u obrani, u kontrama, u napadu. Da je falilo preciznosti, bilo bi i 3,4 u mrezi. Navijao sam za Chelsea no mora se priznat da je i vise nego zasluzena titula.

  • meanmotherfucker 27.05.2017.

    Jbg. Neocekivani poraz. Ali, treba priznati Arsenalu da je bio bolji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare