To je to što me zanima!

Asanović: Kranjčaru bi bilo pametno da prijeđe u PAO

Panathinaikos je velik klub, vrlo ambiciozan. Niko bi napravio dobar potez dolaskom u Atenu, kaže Asanović o mogućnosti da Niko ode u Grčku
Vidi originalni članak

Panathinaikos mi je još u srcu, redovito pratim što se događa s mojim bivšim klubom, rekao je Aljoša Asanović u razgovoru za grčke medije. Danas 44-godišnji trener hrvatske reprezentacije tijekom igračke karijere promijenio je deset klubova, jedan od njih je i atenski div. Tamo je igrao od 1988. do 2000. godine, zabio je devet golova u 44 utakmice u zelenom dresu. Pamte ga Grci, cijene njegovo mišljenje i devet godina kasnije. Htjeli su čuti što Aljoša misli o mogućnosti da Niko Kranjčar postane novi Hrvat u Panathinaikosu.
- Ne čudi me interes Panathinaikosa, Niko je igrač koji gotovo svakoj momčadi na svijetu može donijeti kvalitetu više - rekao je Asanović, od kojega su Grci zatražili da opiše Niku kao igrača. Nije štedio komplimente:
- Niko je fantastičan nogometaš. Njegova ga tehnika uzdiže iznad većine ostalih igrača, igra odlično s obje noge i može ga se koristiti na više pozicija. U Portsmouthu igra na lijevoj strani veznog reda, no može igrati i sasvim prema naprijed, čak i u vrhu napada. Ima sjajan udarac i opasan je s distance, a istodobno je u stanju asistirati suigračima - govorio je Asanović.
Transfer iz Premiershipa u Grčku mnogi komentiraju sintagmom 's konja na magarca', no Asanović ne misli tako.
- PAO je velik klub, vrlo ambiciozan, i to ne samo u grčkim okvirima već i u Europi. Dođe li Kranjčar u Atenu, bit će to dobar potez i za njega i za Panathinaikos, ali i za reprezentaciju. Niko je nogometaš u najboljim godinama i želi osvajati trofeje - misli najbliži suradnik izbornika Slavena Bilića, koji je s Nikom razgovarao nedavno na okupljanju reprezentacije. Ne toliko o Panathinaikosu koliko o nastavku karijere općenito.
- Rekao mi je da želi okrenuti novu stranicu u karijeri, da ima želju igrati u momčadi koja se bori za naslov prvaka države i igra u Ligi prvaka - ispričao je Aljoša Asanović.

'RUKAVINA JE JEDAN OD NAJBRŽIH U EUROPI'
Ante Rukavina je izuzetno talentiran igrač, ali morao bi puno više igrati da bi napredovao kako to od njega očekujemo. Mislim da bi mu trener Henk Ten Cate morao više vjerovati, rekao je Asanović o bivšem napadaču Hajduka. Hvalio je Asanović Kranjčara, u istom stilu govorio je i o Rukavini.
- On je jedan od najbržih nogometaša u Europi! Ima nedostatke koje mora ispraviti teškim radom, no najvažnije je da dobije priliku pokazati koliko vrijedi - misli Asanović.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Bepo1606 16.04.2009.

    E moj Aljoša.Pa da bude veliki igrač kao ti a u životu pošteni klub nisi vidio.

  • ddino 16.04.2009.

    ma daj... i da ostane takav igrac tamo cijelu karijeru..

  • Hrc_dinamo 15.04.2009.

    daj suti ! Kam iz engleske u grcku,poslusaj se...dozivite lika..

Komentiraj...
Vidi sve komentare