To je to što me zanima!

Aston Villa prošla u polufinale FA kupa, navijači ušli na teren

Četvrtfinalnu pobjedu Aston Ville nad West Bromwich Albionom u FA kupu (2-0) zasjenili su navijači koji su dvaput upadali na travnjak i izazvali sukob s policijom...
Vidi originalni članak

Aston Villa nakon pet će godina ponovno zaigrati na Wembleyju jer je u subotnjem četvrtfinalu FA kupa svladala West Bromwich Albion 2-0. Bio je to dovoljan razlog za njene navijače da naprave kaos na Villa Parku i zadaju glavobolje klupskim čelnicima.

U samoj završnici nekolicina vrlo hrabrih navijača za engleske prilike upala je na travnjak slaviti pobjedu u derbiju Zapadnog Midlandsa pa je sudac Anthony Taylor morao odgoditi završni zvižduk. A kada je sve bilo gotovo, sile sigurnosti nisu mogle zaustaviti novu navalu s tribina. Bio je to sasvim dovoljan razlog za sukob s policijom, pa se na snimkama može vidjeti i nemilih scena udaranja i privođenja.

Organizator se nedugo nakon utakmice oglasio priopćenjem u kojem se ispričava Engleskom nogometnom savezu (FA), WBA-u, treneru Tonyju Pulisu i igračima, no vjerojatno će se morati suočiti s drastičnom kaznom. O euforiji i kaotičnim scenama u Birminghamu najbolje svjedoči strijelac u pobjedi Ville Fabian Delph .

- Zarezali su mi narukvicu, netko mi je oteo lijevu kopačku, ali shvaćam olakšanje navijača nakon takvog rezultata. Ipak, bilo je opasno. Ljudi su me pokušali poljubiti i gristi. Zaštrašujuće - kazao je junak domaćih navijača.

Stvari su na inače mirnim engleskim terenima, barem pred okom kamera, na ružan način izmakle kontroli, što govori da ne postoji način na koji se mogu suzbiti slobodniji navijači, čak i u nogometno najkulturnijim zemljama.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • nixxon 08.03.2015.

    Druga invazija terena Aston Ville u 4 godine, Oba puta nakon kup utakmice i ulaska u polufinale

  • lukaku3 08.03.2015.

    I onda smo mi primitivci, kod nas se provlači tema zbog tamo nekog nereda mjesecima po štampama i televizijama...smiješno koliko mediji od ničega mogu napraviti nešto.

  • kakogod 08.03.2015.

    izgleda da u engleskoj polako dolazi na naplatu pogešna borba protiv huliganizma i divljaštva u nogometu, redikulozna komercijalizacija i astonomske cijene ulaznica, te pokušaj pretvaranja stadiona u kazališta. žestoka represija je možda imala svoja opravdanja do desetak godina poslije heysela, ali ovo što sad rade u engleskoj je smiješno... nije ni čudo da se već povela rasprava o tome, da ima raznih inicijativa za vraćanje nogometa navijačima, a npr. crystal palace na traženje navijača razmatra uklanjanje stolica vraćanje i stajaće navijačke tribine radi dizanja atmosfere na stadionu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare