To je to što me zanima!

Aston Villa šokirala Chelsea, van Persie opet heroj Arsenala

Chelsea je na Stamford Bridgeu poražen od Swansea 3-1 u 19. kolu Premiershipa. Van Persie je opet donio pobjedu Arsenalu, a Tottenham je stigao tek do remija
Vidi originalni članak

Nogometaši Chelseaja doživjeli su novi krah na svome Stamford Bridgeu. U 19. kolu Premiershipa svladala ih je Aston Villa s 3-1. Tottenham je, pak, uhvatio samo bod (1-1) u gostima kod Swanseaja.

Nakon tri uzastopna remija i nagomilanog bodovnog zaostatka za Manchester Cityjem i Manchester Unitedom, Chelsea je posljednjeg dana 2011. godine doživio novi težak udarac. Aston Villa mu je nanijela peti ovosezonski prvenstveni poraz i već treći pred vlastitim navijačima. Momčad iz Birminghama zadnji je put na Stamford Bridgeu slavila još u svibnju 2002. godine.

Sve je u subotu za momčad Andrea Villas-Boasa krenulo dobro. Didier Drogba je u 23. minuti iskoristio jedanaesterac koji je sam i izborio nakon što ga je faulirao Richard Dunne. No, samo pet minuta kasnije izjednačio je Stephen Ireland, a prava je noćna mora za Chelsea uslijedila u samoj završnici dvoboja. Najprije je u 83. minuti vodstvo gostima donio Stilian Petrov, da bi tri minute kasnije priču zaključio Darren Bent.

Koliko je gostovanje u Walesu teško, na svojoj je koži osjetio i Tottenham. Swansea je na svome Libertyju ove sezone izgubio samo od Manchester Uniteda, a premda je Tottenham vodio sve do 84. minute nije na koncu uspio doći do sva tri boda. ''Spursi'' su do prednosti stigli u 44. minuti kada je Benoit Assou-Ekoto ubacio s lijeve strane kaznenog prostora. Obrana domaćih je vrlo loše reagirala što je iskoristio Rafael van der Vaart i zabio svoj sedmi prvenstveni gol ove sezone.

Swansea je ipak većim dijelom utakmice bio bolja momčad za što je i nagrađen u 84. minuti. Angel Rangel je ubacio s desne strane, lopta je na putu okrznula jednog igrača Tottenhama i prevarila Brada Friedela, a Scott Sinclair je iz blizine zabio za 1-1. Dvije minute prije toga Sinclair je sjajno pucao prema vratima gostiju, ali je loptu s crte izbio naš Luka Modrić koji je odigrao svih 90 minuta. Niko Kranjčar nije ulazio u igru, a Vedrana Ćorluke nije ni bilo u kadru Tottenhama.

Arsenal je na Emiratesu pobijedio QPR s 1-0, a čovjek odluke je, kao i mnogo puta dosad, bio Robin van Persie u 60. minuti. Prvom strijelcu lige je to bio 17. pogodak ove sezone, odnosno 35. premierligaški u ovoj kalendarskoj godini. Nadmašio je time Thierryja Henryja za jedan gol, ali isto tako ostao i gol prekratak za učinkom Alana Shearera iz 1995. godine.

Bolton je na svome Reeboku odigrao 1-1 protiv Wolverhamptona i u novu će godinu ući kao zadnjeplasirana momčad ljestvice. Naš Ivan Klasnić je igrao za domaći sastav do 77. minute.

Premiership, 19. kolo:

Manchester United - Blackburn 2-3 (Berbatov 52, 62 / Yakubu 16 - 11m, 51, Hanley 80)

Arsenal - QPR 1-0 (Van Persie 60)

Bolton - Wolverhampton 1-1 (Ricketts 22 / Fletcher 49)

Chelsea - Aston Villa 1-3 (Drogba 23 - 11m / Ireland 28, Petrov 83, Bent 86

Norwich City - Fulham 1-1 (Jackson 90 / Sa 7)

Stoke City - Wigan 2-2 (Walters 77 - 11m, Jerome 84 / Moses 45, Watson 87 - 11m)

Swansea City - Tottenham 1-1 (Sinclair 84 / Van der Vaart 44)


Idi na 24sata

Komentari 15

  • 3niti 01.01.2012.

    Ovaj ko je ovo pisao je stvarno imao burnu noć... To je ok, razumijemo ga svi!

  • astonvilla 01.01.2012.

    HE HE HE!! COME ON VILLA,COME ON VILLA

  • souza 01.01.2012.

    "Chelsea je na Stamford Bridgeu poražen od Swansea 3-1...." - alooo novinar, malo razmisljanja o tome o cem pises !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare