To je to što me zanima!

Atletico traži da titulu dodijele klubu kojem su poginuli igrači

Finale Copa Sudamericane između Chapecoensea i Atletico Nacionala odgođeno je nakon što je gotovo kompletna brazilska momčad poginula u padu aviona. Atletico traži da se Brazilcima dodijeli trofej
Vidi originalni članak

U jednom od najcrnjih dana u povijesti brazilskog nogometa, dok svijet oplakuje mlade nogometaše Chapecoensea poginule u padu aviona i sve koji su bili na kobnom letu, stiže i vijest koja vraća vjeru u humanost i poštenje.

Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL) odmah je objavila kako se finale Copa Sudamericane koji su trebali igrati Chapecoense i Atletico Nacional odgađa, a uskoro je stigao službeni zahtjev iz Atletica koji je ganuo svijet. 

Kolumbijski klub zatražio je da se trofej dodijeli Chapecoenseu, piše SportYou.

- Vlasti iz Kolumbije obavijestile su nas o avionskoj nesreći. Tugujemo s obiteljima poginulih i obaviještavamo da su sve nogometne aktivnosti do daljnjega otkazane. Predsjednik saveza putuje u Medellin - objavio je CONMEBOL.

Golman umro u bolnici

Danilo je bio među četvoricom igrača koje su izvukli žive iz olupine aviona. Nažalost, golman Chapea preminuo je u bolnici. Trojica igrača su preživjela, jednom od njih, Alanu Ruschelu pukla je kralježnica i ostao je bez ekstremiteta.

Avion s nogometašima brazilskog prvoligaša Chapecoensea letio je prema Kolumbiji gdje je trebao igrati finale drugog najjačeg južnoameričkog natjecanja.

OVO SU PREŽIVJELA TROJICA IGRAČA

U blizini grada Medellina udario je u planinu. Poginulo je 76 ljudi među kojima je 18 nogometaša i gotovo kompletna delegacija brazilskog nogometnog kluba.

Navijači kluba koji je prije šest godina igrao 4. ligu i koji je preko San Lorenza izborio finale i povijesni uspjeh počeli su se spontano okupljati ispred stadiona, a nekolicina igrača koja nije otputovala na finale u Kolumbiju neutješno je plakala u svlačionici. 

 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • čisti_hrvat 29.11.2016.

    Moja sucut svim obiteljima poginulih. Bravo Atletico

  • profi19 29.11.2016.

    Dal grom odabira hrast? Ili se to pak hrast mjunama nametne? Za to bas nema rijeci bog zna kako pametne.... to je ta sudbina valjda!?!?

  • profi19 29.11.2016.

    Sta znaci ostati bez ekstremiteta?

Komentiraj...
Vidi sve komentare