To je to što me zanima!

ATP Beč: Marin Čilić izgubio je 2-0 od 'sretnog gubitnika'!

Austrijanac Andreas Haider-Mauer, 157. tenisač svijeta, pobijedio je najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića 7-6(1), 6-4 u četvrtfinalu dvoranskog turnira u Beču
Vidi originalni članak

Uspio je 23-godišnji Haider-Mauer po prvi puta u karijeri izboriti plasman u polufinale na jednom ATP turniru. Čilić, pak, nije uspio obraniti prošlogodišnji finale na Bank Austria Tennis Trophyju, a ovo mu je već sedmi uzastopni turnir na ATP Word Touru na kojem nije uspio dobiti više od jednog meča. Nakon plasmana u polufinale turnira u Washingtonu početkom kolovoza, Čilić je upisao samo 4 pobjede i 7 poraza...

Haider-Maueru je ovo bio već drugi okršaj s jednim hrvatskim tenisačem na ovome turniru. Naime, u 2. kolu kvalifikacija je teškom mukom, nakon dva i pol sata igre, svladao Nikolu Mektića, a nakon toga je u 3. kolu predao turskom igraču Marselu Ilhanu. No, zahvaljujuči odustajanju Latvijca Ernestsa Gulbisa, Haider-Mauer je ipak zaigrao u glavnom turniru kao takozvani ''sretni gubitnik''.

U 1. kolu je u dva seta izbacio 20 godina starijeg slavnog sunarodnjaka, povratnika na teniske terene Thomasa Mustera, a nakon toga je osmini finala svladao i talijanskog imenjaka Seppija u tie-breaku trećeg seta.

Otpor Marina Čilića, 2. nositelja u Beču, je Haider-Mauer slomio nakon jednog sata i 45 minuta igre. Čilić je prvi stigao do breaka u meču, u petom gemu dvoboja, ali to je i sve što je uspio napraviti. Austrijanac mu je uzvratio break u osmom gemu, a tie-break je odigrao furiozno, te Međugorca ostavio na samo jednom poenu.

Ohrabren osvojenim prvim setom, Haider-Mauer je u nastavku zaigrao još agresivnije, a mora se priznati da je, uz značajnu podršku s punih tribina, imao svoj dan, te je Čilića ''bombardirao'' s izravnim poenima s forhendom i bekhendom.

Domaći igrač je već u 1. gemu drugog seta napravio break, a Čiliću do kraja dvoboja nije ponudio niti jednu šansu. Štoviše, imao je Haider-Mauer još dvije break-lopte pri vodstvu 4-2, ali ih nije uspio realizirati.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • bjezinamars 30.10.2010.

    Marin je nakon plasmana u polufinale Australian opena, i 2 naslova na početku godine potpuno izgubio 'smisao igranja tenisa'! Mislim da je on momentalno u 'zemlji čudesa'! Hti bih znati šta se s njim dešava, ili se mali počeo drogirat, ili gubi radi kladare, ili ima bolest neku, jer ovo je već presmiješno, mislim da bi ga i Saša Hiršzon momentalno dobio. Katastrofa..... ne zaslužuje apsolutno biti broj 1, mislim hrvatski prvi reket, to je momentalno Ljubičić kojemu skidam stvarno kapu za sve što je napravio do danas, on igra sa srcem, neka se u Ivana ugleda.....

  • JAX 29.10.2010.

    čilić se sjajno sprema za chennai

  • HBCRO 29.10.2010.

    Čilić već duže vrijeme nije u formu,dobro da je kraj sezone da se stigne odmoriti i pripremiti za novu jer na početku ima jako puno bodova za braniti i mogao bi jako pasti ako opet godinu ne počne sjajno kao i prošle godine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare