To je to što me zanima!

Preokret u Australiji? Poznati pravnik: Novak će igrati turnir!

Kolo pravde se ne okreće tako brzo, a za to vrijeme bi Australian Open trebao početi i završiti. Slučaj bi pred sucem mogao biti tjednima i mjesecima, kaže poznati odvjetnik o Đokovićevom slučaju
Vidi originalni članak

Novak Đoković broji dane u sobi u melburnškom hotelu Park. Kada će izaći i hoće li zaigrati na Australian Open, i dalje je neizvjesno. Ako se, međutim, pita Justina Quilla, poznatog odvjetnika iz Melbournea, prvi tenisač svijeta trebao bi dobiti šansu za nastup.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Očekujem da će sudac u ponedjeljak reći da izdaje privremenu zabranu, da zaustavlja deportaciju te da će onda saslušati slučaj - objasnio je svoje viđenje.

- Kolo pravde se ne okreće tako brzo, a za to vrijeme bi Australian Open trebao početi i završiti. Slučaj bi pred sucem mogao biti tjednima i mjesecima. Još uvijek nije poznato što će se naći pred sucem, ali jasno je da će se odvjetnici Novaka Đokovića suprotstaviti deportaciji iz zemlje i pokušat će srušiti pred zakonom. Taj teret da mu je zabranjeno igrati veći je od onog koji vrši Ministarstvo unutrašnjih poslova.

EMOTIVNA PORUKA SUPRUGE Jelena Đoković: Voljela bih da je obitelj zajedno danas, na Božić. Duboko udahnem da se smirim TENISAČI GA PODRŽAVAJU Kyrgios stao u obranu Novaka: 'Što radimo? Ovo je jako loše.' Javio se i Čilić: 'Nevjerojatno...' HOTEL PARK U kakvim uvjetima živi Novak: 'Ovo su ćelije za mučenje! Ne možemo udahnuti svježi zrak...'

A iz tog Ministarstva javila se ministrica Karen Andrews i jasno poručila:

- Nismo ga zatočili u Melbourneu. On može otići kad god poželi i granična kontrola će to ispoštovati.

Međutim, to će teško biti slučaj jer tada bi dobio trogodišnju zabranu ulaska u Australiju. O svemu se oglasio i PTPA, Udruga profesionalnih tenisača koju je pokrenuo Đoković.

- U kontaktu smo s Novakom, njegovom obitelji, vladom, odvjetnicima i ostalima uključenima u ovaj slučaj. Novak se osjeća dobro. Poštujući sva mišljenja oko prava cijepljenih i necijepljenih, svaki bi sportaš morao imati pravo natjecati se - stoji u priopćenju.

Đokovićevi kolege tenisači iznose svoja razmišljanja, među njima i John Isner.

- Ovo kroz što Novak prolazi trenutno, nije u redu. Nema opravdanja za tretman koji doživljava. Poštovao je pravila, dozvoljeno mu je ući u Australiju i sada je zatvoren protiv svoje volje. To je takva sramota. Ja sam uz Novaka.

Idi na 24sata

Komentari 124

  • sinisabudimir 08.01.2022.

    Da igra pod američkom zastavom ne bi imao nikakvih problema !?

  • simplicije23 07.01.2022.

    džabe je letio do Austrije ...

  • Anunaki 07.01.2022.

    Podrška novaxu

Komentiraj...
Vidi sve komentare