To je to što me zanima!

Australci su poslali ultimatum Novaku: Ako se ne cijepiš, nećeš igrati na Australian Openu...

Te titule te neće zaštititi. Jedina titula koja će te zaštititi je da možeš reći da si primio prvu dozu i da si primio drugu dozu, kazao je Daniel Andrews, premijer australske države Viktorije
Vidi originalni članak

Ja sam uvijek podržavao slobodu izbora. Odluka o tome hoću li se cijepiti ili ne je odluka koju čuvam za sebe. Ne želim da me uvlačite u tu igru za ili protiv i ne želim da me netko etiketira za ovu ili pak onu stranu, rekao je Novak Đoković na pitanje hoće li se cijepiti.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedan od najboljih tenisača u povijesti morat će što prije odlučiti o tome jer inače bi mogao propustiti Australian Open. U Melbourneu je osvojio čak devet od svojih 20 Grand Slamova i tamo bi lovio povijesni 21. koji bi ga lansirao na prvo mjesto vječne ljestvice ispred Rafaela Nadala i Rogera Federera koji imaju po 20. 

No, tamo ga neće biti ako se ne cijepi, a taj ultimatum mu je poslao Daniel Andrews, premijer australske države Viktorije, gdje se i održava Australian Open.

- Cilj je zaštititi živote ljudi i svi koji ulaze u državu Viktoriju, moraju se cijepiti. Nitko neće to moći izbjeći, čak niti najbolji sportaši na svijetu - kazao je Andrews pa poslao direktnu poruku srpskom tenisaču. 

- Te titule te neće zaštititi. Jedina titula koja će te zaštititi je da možeš reći da si primio prvu dozu i da si primio drugu dozu - rekao je Andrews.

Najbolji tenisač na svijetu zalaže se za slobodu izbora i pitanje je kako će reagirati na ovaj ultimatum. No, vremena za razmišljanje nema puno jer prvu dozu mora primiti do 15. listopada, a drugu do 26. studenog. Nije poznato je li se cijepio do sada jer sam to nikada nije htio otkriti, ali obzirom na njegove prijašnje stavove, mnogi su mišljenja da nije. 

Ako to ne napravi, bit će mu zabranjen ulazak u Viktoriju, a to znači da sredinom siječnja sljedeće godine u Melbourneu neće imati priliku loviti povijesni 21. Grand Slam naslov. Na US Openu to nije uspio, izgubio je u finalu od Medvedeva pa se rasplakao. Svima je itekako jasno koliko mu je stalo do toga i da bi dao baš sve. A hoće li Novak zaista prijeći preko svojih stavova zbog teniske besmrtnosti, uskoro ćemo doznati.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • kolikojesati 08.10.2021.

    Kakve gluposti, ko da ne može "primiti" cjepivo... A cjepivo završi u školjci...

  • Freankye 05.10.2021.

    Fašistička država!

  • Mario Špehar 05.10.2021.

    Sasvim sigurno ce imati potvrde da je cijepljen samo je druga stvar hoce li biti cijepljen!

Komentiraj...
Vidi sve komentare