To je to što me zanima!

Australian Open: Upalo petero Hrvata, Murray dobio pozivnicu

U muškoj konkurenciji nalaze se Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivo Karlović, dok će u ženskoj kategoriji nastupiti Petra Martić i Donna Vekić, 32. i 34. tenisačica svijeta
Vidi originalni članak

U glavnom ždrijebu Australian Opena našlo se čak petero Hrvata, od toga tri u muškoj i dva u ženskoj kategoriji!

Od naših tenisača tu su Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivo Karlović, a među 104 natjecatelja u muškoj kategoriji našla su se prva 101 tenisača s ATP ljestvice te trojica koja su upala zbog zaštićenog rankinga: bivši broj 1 Andy Murray, Srbin Janko Tipsarević te Belgijanac Steve Darcis.

Marin Čilić pokušat će ponoviti fenomenalan rezultat iz siječnja kad ga je u jednom od najboljih mečeva godine u finalu svladao Roger Federer 3-2, dok će sada 12. tenisač svijeta, Borna Ćorić, napokon pokušati otići dalje od prve runde što mu je zasad najbolji rezultat Australian Opena.

U ženskoj kategoriji Hrvatsku će predstavljati Donna Vekić i Petra Martić, a na scenu se vraća i Serena Williams, koja je 2017. u drugom mjesecu trudnoće osvojila posljednji od svoja 23 Grand Slam naslova u pojedinačnoj kategoriji, a ovo joj je prilika da se izjednači s Australkom Margaret Court, koja ima osvojene 24 Grand Slam titule, a upravo joj je domaći teren bio omiljen - Australian Open osvojila je 11 puta!

Petra Martić upravo je na Australian Openu ranije ove godine postigla jedan od rezultata karijere došavši do četvrtog kola, do kojeg je stigla i na Roland Garrosu i na Wimbledonu, a sada je 32. tenisačica svijeta, dok se Vekić nalazi dva mjesta ispod.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Armin van Buuren 05.12.2018.

    Biti će dosta borbe za Čilića i Pavića oko obrane prošlogodišnjih bodova,dok kod Ćorića baš suprotno i ima odličnu priliku bodovno se približiti topu 10.Nego koliko će onda biti nositelja 32 ili 16 ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare