To je to što me zanima!

Babić: Pokazali smo što znači stvarno živjeti za svoju zemlju

Željko Babić ostao je smiren nakon velikog uspjeha hrvatskih rukometaša i pobjede nad Norveškom. Zahvalio se svima koji su ugradili dio sebe u uspjeh - nastup na Olimpijskim igrama
Vidi originalni članak

Babićeva je Hrvatska u Herningu, baš kao i na Europskom prvenstvu u Poljskoj, imala padova pa fantastičan završetak turnira. I oba puta na kraju smo uvjerljivo svladali Norvežane. U siječnju je bilo sedam, ovaj put šest golova razlike, 27-21.

- Danas je bio uspon. Čestitam svim igračima, stručnom stožeru, medicinskom timu i svim ljudima koji su bili uz nas i koji nam vjeruju. Radujem se jer znam da su oni sretni. Zahvaljujem i prijateljima koji su uvijek bili uz mene, oni znaju koji su - rekao je Željko Babić nakon utakmice za Doma TV.

Izdanje "kauboja" bilo je na vrlo visokoj razini. Posebno je inspiriran bio Ivan Stevanović sa 17 obrana, od čega 12 u prvom poluvremenu. Domagoj Duvnjak zabio je šest golova, a Luka ŠebetićIvan Čupić i Denis Buntić po četiri gola.

- Mogu svjedočiti da su naši igrači bili jako borbeni, da su pokazali ono na čemu gradimo našu Hrvatsku, na povjerenju, hrabrosti i uzajamnom podržavanju. Poslije jedne loše utakmice, danas su pokazali što stvarno znači živjeti za svoju državu - istaknuo je hrvatski izbornik i posebno zahvalio Stevanoviću:

- Napravio je strašnu stvar na otvaranju i u prvom poluvremenu, a poslije je bilo lakše. Lako mi je biti izbornik kada imam ovakve igrače i ovakvog golmana.

Umjesto uživanja usred ljeta, izbornik će put Brazila.

-  Djeca će biti sigurno ljuta. Obećao sam da ćemo se kupati ovo ljeto, ali bolje je ovako za našu Hrvatsku, za naš sport, za rukomet i jako sam radostan što sam dio ovog svega - rekao je Babić za HRT.

Idi na 24sata

Komentari 130

  • ptica neznalica 11.04.2016.

    Na žalost mnogih koji pišu hvalospjeve moram reći da na jučerašnjoj utakmici su zadovoljili samo troje igrača. Pogodite koji? Od većine ostalih ako se ne poprave ne treba ništa ni očekivati, a to je premalo. Ne očekujte da će nas golman-i vaditi svaku utakmicu. Da je naš golman-i bili na prosječnom nivu obrana utakmicu bi izgubili s tri ili četiri gola. Previše izgubljenih lopti, previše ne pokupljenih lopti, nedostatak kreativnosti u napadu. Treba im čestitati na pobjedi ali i realno sagledati utakmicu i priznati da to baš i nije bila dobra predstava kod većine igrača.

  • buffalosoldier 11.04.2016.

    Onaj Buntić je solidan

  • BDC 11.04.2016.

    Pobjediti jednu zemlju kojoj je glavna zvijezda Björndalen i nije nešto posebno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare