To je to što me zanima!

Bad Tatzmannsdorf: 'Mala Hrvatska' usred Austrije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hrvatski reprezentativci i stručni stožer u austrijski Bad Tatzmannsdorf stižu za četiri dana, dočekat će ih 1500 domaćina, a boravit će u hotelu Avita
Vidi originalni članak

Svaka kuća, pansion ili restoran okićen je hrvatskom zastavom.
- Svi su sretni zbog Hrvatske. Dočekat će ih 1500 ljudi - rekao je Goran Patekar, pomoćni trener Oberwarta, lokalnoga niželigaškog košarkaškoga kluba.
Goran ovdje živi već osam godina i bit će jedan od brojnih domaćina hrvatskoj reprezentaciji.
U Bad Tatzmannsdorfu nigdje nikog. Pustinja. Tišinu su prekinula četiri mladića i djevojka koji su stigli iz Hrvatske u potrazi za poslom. Noćni klubovi i kafići radi lakše komunikacije s navijačima traže isključivo Hrvate.
- Tu smo na prisilnom radu - rekao je u šali jedan od njih.
Hotel Avita, u kojem će biti smješteni hrvatski reprezentativci, 3. lipnja zatvara vrata svim gostima osim Bilićevoj družini.
- Ovdje je velika euforija i svi odbrojavaju dane do dolaska Hrvatske - rekao je Goran Patekar.
“Hrvatska, čekamo te” i “Hrvati stižu 3. lipnja” plakati su postavljeni po Bad Tatzmannsdorfu.
Ispred hotela hrvatsku ekspediciju dočekat će zastava izrađena od cvijeća, a hrvatske zastave i “kockasta” nacionalna obilježja vidljivi su po cijelom hotelu. Avita je hotel s četiri zvjezdice, a dobar ugled stekao je zahvaljujući vrhunskim termama i saunama.
U Bad Tatzmannsdorfu postoji i nogometni klub, a najbolji igrač i strijelac je Hrvat Slavko Bogović.

SOBE SU VEĆ SPREMNE
Hotel Avita trenutačno nema mnogo gostiju, a od 3. lipnja bit će rezerviran samo za hrvatsku reprezentaciju. Sobe za “kockaste” već su spremne, uređene i čekaju posebne goste.

SVE U 'KOCKASTOM'
Na prozoru pokraj ulaza u hotel vijori se 16 hrvatskih zastavica, koje su domaćini u Bad Tatzmannsdorfu postavili kako bi se Hrvati osjećali kao “na svojem terenu”.

ZASTAVA NA ASFALTU
Nedaleko od hotela domaćini su na asfaltu iscrtali hrvatsku zastavu dugačku tri metra s natpisom “Dobro došli”. Takvih je natpisa dobrodošlice nekoliko u regiji Bad Tatzmannsdorfa.

TERENI ZA SUHI TRENING
U hotelskom komplesku je jedan veći nogometni teren te dva s umjetnom travom. Iako su se domaćini pobrinuli da sve izgleda uređeno, dimenzije terena nisu dovoljne za prave treninge.

'ČUVARI' STIPE I LUKA
Hrvati će na raspolaganju imati i nekoliko vanjskih te unutarnjih bazena, s jacuzzijima i saunama, a na ulazu “stražare” Stipe Pletikosa i Luka Modrić, odnosno njihove siluete od kartona.

PANSIONI DO 35 EURA
Cijena smještaja u pansionima u Bad Tatzmannsdorfu je od 28 do 35 eura (200-250 kuna), što će biti zanimljivo mnogim hrvatskim navijačima koji budu poželjeli biti blizu Biliću i reprezentativcima.







Idi na 24sata

Komentari 1

  • herka 29.05.2008.

    dobar! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare