To je to što me zanima!

Baka: Stanje u sportu je loše, malo fali da odem u političare

Oslobodimo djecu članarina, jer 300 djece na treningu je 300 djece manje na ulici! Želim da mi unuci rastu u sređenoj državi, komentirao je Baka Slišković alarmantno stanje u bh. sportu
Vidi originalni članak

Zrinjski sutra u 18:30 pred svojim navijačima dočekuje četvrtoplasirano Sarajevo, a u klubu su svjesni da samo pobjedom mogu ostati u utrci sa Željezničarom koji na prvoj poziciji ima prednost od četiri boda.

- Bit će teško kao što je bilo i protiv Širokog u prošlom kolu. Sarajevo igra jako kvalitetno, ali dobru igru ne prati rezultat. Imaju sjajne igrače, odličnu kontru koje se treba pribojavati. Trudit ćemo se ne primiti rani gol, kao što nam se događalo na nekim susretima kod kuće. Vraćati se iz tog zaostatka bilo bi veoma teško. Danas i sutra ćemo još dosta o tome razgovarati, da izbjegnemo bilo kakva iznenađenja u uvodnom dijelu utakmice, a da kasnije uz volju, želju i htijenje i uz ofanzivnu igru pokušamo dobiti ovu utakmicu - rekao je trener Zrinjskog Blaž Slišković pa nastavio:

- Imperativ pobjede se nameće sam od sebe jer Željo bježi četiri boda. I pred njima je teška utakmica sa Širokim, ali na nama je da poduzmemo sve kako bi došli do pobjede. Sve je moguće, Željo je prošle sezone ista četiri boda prosuo u tri kola.

Slišković se osvrnuo i na četiri uzastopna remija Zrinjskog:

- Svjesni smo da tako ne možemo do titule. Raduje činjenica da nam se ne može osporiti volja i želja koju smo unijeli u zadnje tri utakmice. Htjeli smo ih dobiti, dali sve od sebe, ali nije išlo. Ne mogu biti nezadovoljan angažmanom i trudom iako je to rezultatski daleko od onog što smo htjeli i od onog što Zrinjski može.

Osvrnuo se Baka i na natpise da mu se trese trenerska stolica pa dodao kakvo je zdravstveno stanje momčadi:

- Vraća nam se Todorović, ozljeda je iza njega. Ono što je loše je ozljeda kapetana Stojkića koja je teže prirode i koji će izbivati dvo do tri  tjedna. Marko Perišić ima tri žuta kartona i na njih dvojicu nećemo računati. Sad nam je ta lijeva strana problem, ali tu su kombinacije sa Stanićem i Galićem.

Za kraj je apelirao na aktualno stanje u bh. nogometu koje je okarakterizirao kao, u najmanju ruku, zabrinjavajuće.

- Neće nas reprezentacija vječno nositi, nestat će Džeke, Pjanića i Lulića! Odakle ćemo crpiti igrače za reprezentaciju? Pa samo iz domaćih klubova! Moramo se organizirati, počevši od infrastrukture i organizacije, omladinskih škola. Moramo crpiti talente iz našeg prvenstva i lige! Dajte da napravimo nešto za napredak! Ako ovako nastavimo bit ćemo nule, i klupski i reprezentativno! Moramo nešto napraviti za napredak sporta općenito! Sve je to vezano. Zbog toga je sve više kriminala u našim gradovima. Jer se omladina ne bavi sportom. Zašto se ne bavi? Jer se u bivšoj Jugi, konkretno u Veležu nije plaćala članarina! Roditelji danas nemaju sredstava za to! Oslobodimo djecu članarina, jer 300 djece na treningu je 300 djece manje na ulici! Želim da mi unuci rastu u sređenoj državi... Evo, sekundica mi fali da odem i u političare!

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 06.04.2018.

    Baka je prava legenda, iskren i bez dlake na jeziku...to ga je koštalo dosta u životu

  • fzd 06.04.2018.

    po mogućnosti da ideš u europski parlament, tamo gdje ćeš pokazati poznavanja engleskog jezika.

  • Desnooddesno 06.04.2018.

    Kao da je kod nas bolje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare