To je to što me zanima!

Balić: Ne bih mijenjao zastavu ni zbog čega, to je pitanje časti

Ivano Balić rekao je kako ni za što ne bi igrao pod drugom zastavom. Ne postoje materijalni ili sportski motivi zbog kojih bi se odrekao hrvatskog dresa i zastave
Vidi originalni članak

Najbolji rukometaš svih vremena, alfa i omega hrvatske reprezentacije i igrač zbog kojeg je rukomet tako lijepo gledati, Ivano Balić, rekao je kako mu je jedna od najdražih nagrada u bogatoj karijeri upravo ova posljednja. Dobio ju je od MOO-a koji ga je označio kao poseban uzor mladima.

- Nema ništa veće od toga da si uzor djeci. To je golema čast i zato mi je ta nagrada izrazito draga - rekao je rukometni umjetnik za Sportske novosti.

Sa 31. godinom na leđima neminovno je da razmišlja o igračkoj mirovini, no kod genijalca poput njega nikad se ne zna. Kaže kako mu je polako već dosta putovanja i isplaniranog sportskog života. U nekoliko navrata najavio je odlazak iz reprezentacije nakon Olimpijskih igara u Londonu 2012. no...

- I sada tako mislim, ali tko zna što donosi sutra. Sve mi je teže buditi se ujutro i trčati na trening. No ako me pogodi neka druga mladost, možda se i predomislim. Ako bih imao neku manju odgovornost od ove sada, možda bih i u tim godinama mogao biti koristan - priča Ivano za SN.

Balićev odlazak iz reprezentacije najteže će sigurno podnijeti navijači, pravi ljubitelji rukometa, ali i suigrači. Jer, igrač takvog poteza, a ujedno i takve želje za pobjedom nije se pojavio do njegova 'ukazanja'. Svijetom nije hodao bolji rukometaš od Ivana, potvrdio je to i IHF, a najbolje igre uvijek je davao u nacionalnom dresu. Gotovo uvijek je bio najbolji igrač na svim svjetskim turnirima gdje je igrala Hrvatska i uvijek je isticao da s najvećim guštom igra baš u 'kockastom'. Baš kao što je njegov bivši kapetan rekao: 'Klub je posao, a reprezentacija je ono pravo. Za to živimo'.

- Ja nikada ni iz kakvih pobuda ne bih promijenio zastavu. Za mene je to pitanje časti - odgovorio je na pitanje o promjeni reprezentacije Jakova Faka, no Ivano ne bi bio to što jest da nije dodao kako to ne znači da Fak nije čestit.

- Tko sam ja da sudim Jakovu i tko uopće ima moralno pravo optužiti ga?! On zna zašto je za njega to bila dobra odluka - zaključio je Ivano Balić, ljudina i igračina.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • as-us 24.12.2012.

    Lako je njemu pričati! Biatlon nije ko rukomet........., ne mislim ništa slabo ali zašto si ne bi i Jakov mogao zaraditi nešto za život.........!

  • AnitaKatić 25.12.2010.

    ivano je jedan od igraca koji se nisu prodali! NAJBOLJI JE RUKOMATES SVIH VRIMENA...BOLI K* ZA DRUGE I RADI PO SVOM...tako i triba...bice mi za kad prestane igrat jer ce tad umrit nas rukomet,malo je dobrih i kvalitetnih igraca ka sta su on,vori,cupic,lac..i drugi...bog i hrvati!

  • TheTommeK 25.12.2010.

    Vi neki pljujete po Faku a nemate pojma u kakvom je stanju hrvatski biatlon. Pjujete po njemu, veličate Dudua iako je on izdao svoju zemlju i svoj narod pa dosao igrati u Hrvatsku. Čisto licemjerje............

Komentiraj...
Vidi sve komentare