To je to što me zanima!

Bandićev Dinamo zabija 5,5 po utakmici, ali Hajduk nesavladiv

NESAVLADIVI POLJUD Dinamo zbirno u svim uzrastima ima 17 bodova više nego Hajduk, ali u šest okršaja tek je jednom pobijedio ‘bijele’, i to u 2. HNL. U tri od pet selekcija Hajduk je na tablici ispred...
Vidi originalni članak

Pioniri 1-0, kadeti 0-0, juniori 3-2, seniori 1-0. Hvala, dečki u plavom, dođite nam opet! Tako je Hajduk ove sezone ispraćao Dinamo s Poljuda.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako “plavi” u svim uzrasnim selekcijama imaju 17 bodova više nego “bijeli”, od šest međusobnih susreta samo je B momčad u 2. HNL pobijedila rivala 1-0. Seniori su u Maksimiru igrali 1-1, a na Poljudu su samo kadeti izbjegli poraz. Također, u tri od pet natjecanja Hajduk proljeće čeka ispred Dinama! Druga momčad u 2. HNL ima bod više, juniori imaju bod više i pioniri imaju bod više. Tijesno, ali ipak...

Senzacionalni lider među pionirima je Istra. U 15 kola 13 pobjeda, remi s Hajdukom 1-1 i poraz od Dinama 1-0, oboje u gostima. Po utakmici 2,93 gola, prvo mjesto na tablici i dva od tri najbolja strijelca lige. To danas ima Istra.

Trener je Sergej Banović, vodeći strijelac lige je Marko Cukon s 14 golova, dok su Lorenzo Travaglia i hajdukovac Diego Sekulić zabili po 13. Istrani su na čelu s dva boda više od Hajduka i tri od Dinama jer su "bijeli" prosuli bodove protiv Osijeka (0-2) i Varaždina (0-0), a "plavi" uz poraz od Hajduka 3-2, protiv Lokomotive (0-0) i Sesveta (0-2).

U kadetskoj konkurenciji svjedočimo nesvakidašnjoj dominaciji Dinama. Momčad koju vodi Jozo Bandić u 15 kola ima 14 pobjeda i remi 0-0 u Splitu s Hajdukom, a od tih 14 pobjeda najneuvjerljivije bile su 3-0! Protiv Rijeke, Slavena i Intera. Cibalia je stradala 9-0, Zagreb 10-1, Istra 12-1...

Gol razlika "plavih" je 83-6, a u generaciji u kojoj brani unuk vukovarskog junaka Blage Zadre, a igra najmlađi iz dinastije Baturina, Martin, najbolji su strijelci Bartol Barišić (21 gol) i Ante Crnac (15).

Hajduk zaostaje osam bodova, Rijeka deset, Lokomotiva 11...

I dok su Dinamovi kadeti dominantni, generacija juniora, iz koje je dio igrača i prošao skupinu u Ligi prvaka, zaostaje za Hajdukom. "Bijeli" su u 14 kola svladali Dinamo 1-0, te bodove prosuli samo protiv Rudeša (0-0), Osijeka (3-3) i Slavena (1-2) i na polusezoni imaju bod više od Dinama. Ali i zabili su čak 17 golova više!

Hajduk je utrpao 46, što je 3,28 po utakmici (Dinamo samo 29), a prva tri strijelca lige su hajdukovci: Čuić (12), Brnić (8), dok Jenjić sa sedam dijeli treće mjesto.

Trener lidera je Marijan Budimir, a u toj ligi na klupama su neka od ikonskih imena s HNL travnjaka: Miljenko Mumlek vodi Varaždin, Jerko Leko Lokomotivu, Tomislav Steinbrückner Osijek, Vjekoslav Miletić Rijeku, Ivan Lajtman Istru...

I kadetske momčadi imaju neka poznata trenerska imena, jer Varaždin vodi Robert Težački, Inter Tomislav Gondžić, Cibaliju Goran Meštrović, a Istru Dalibor Božac, dok pionire Varaždina vodi Nikola Šafarić, a Cibalije Siniša Sesar.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Imotski_vukovi 21.12.2019.

    Premalo za Gziru iz Malte ali ipak dovoljno za atomski Dinamo...

  • smradacdubrava 21.12.2019.

    Hahahahahahaha kad sam procito naslov umro sam

  • komentator0008 21.12.2019.

    Treba naglasit da se mrtvi broje na kraju, Dinamovi juniori igraju i ligu prvaka tako da je ovo i ocekivano, al do kraja bude Dinamo 1.

Komentiraj...
Vidi sve komentare