To je to što me zanima!

Barakude kao na lakšem treningu protiv Turske...

Hrvatska je u 2.kolu Europskog vaterpolskog prvenstva pobijedila Tursku 16-3. Turci su bili apsolutni autsajderi i Hrvati nisu imali poteškoća
Vidi originalni članak

Nakon poraza od Crne Gore u prvom kolu Eura u Hrvatskoj, izabranici Ratka Rudića odradili su lakši "trening" u drugom kolu. Pobijedili su Tursku 16-3. Turskoj je nastup u Zagrebu bio prvi izlazak na europsku scenu. U 1. kolu izgubili su od Rumunjske 12:6.
- Protiv Hrvatske nam je cilj da se predstavimo u što boljem izdanju, a nešto više od toga teško je očekivati - kazao je turski izbornik Sinan Turunc.
Tako je i bilo. Izgubili su, više od toga nisu niti mogli. U svakom dijelu igre bilo je jasno tko je ozbiljan igrač, a tko autsajder. Sjajno je Hrvatska krenula u utakmicu. No onda je uslijedilo opuštanje. Turci su stigli na 2-1. Tada nastupa prava Hrvatska. Redaju se lijepe akcije i izabranici Ratka Rudića gomilaju lopte u mreži turskog golmana. Konačnih 16-3 samo je realan pokazatelj odnosa snaga.
- Pokazali smo da smo bolji. Nije bilo ni teško protiv ovakve Turske. Još smo bili u mislima na utakmici sa Crnom Gorom. Glavno da mi pobjeđujemo. Hvala i publici koja je došla unatoč kiši i vjetru - rekao je Dobud.
Sljedeću utakmicu Hrvatska igra protiv Rumunjke u srijedu:
- Protiv Rumunjske moramo ući maksimalno. Nemamo pravo na kiks.
Hrvatima je osmijeh na lice vratila i pobjeda Italije protiv Crne Gore što znači da Hrvatska još uvijek može na prvo mjesto. Ako pobjede sve do kraja...Dobro su krenuli

PRVA ČETVRTINA
Nakon 15 sekundi Hrvatska je povela! Iz peterca je zabio Sukno. Već je na plivanju za loptu bilo jasno tko je autsajder. Plivač Turske se umalo utopio, a Hrvatska je uzela loptu s tri metra prednosti. Dobud je povećao na 2-0 iskoristivši prvi napad s igračem više. Turci su se 'trgnuli' i smanjili na 2-1 dvije minute prije kraja prve četvrtine. Hinić je zabio za 3-1 lijepim golom izvana. No Turci nisu impresionirani Hrvatskom. Zabili su za 3-2. Umjesto da 'potope' autsajdera, Hrvatska je u dvoboj krenula s dosta rezerve

DRUGA ČETVRTINA
Nakon "školske" kontre Burić je povećao na 4-2. Hrvati su ozbiljnije krenuliu nastavak. Ubrzo je Sukno nakon lijepe akcije zabio za 5-2 i bilo je ugodnije pogledati semafor. Dobud je zabio za 6-2 nakon isključenja jednog turskog igrača. Hantal uzvraća sjajnom 'šraubom' i smanjuje na 6-3. No Buljubašić tri sekunde prije kraja zabija za 7-3.

TREĆA ČETVRTINA
Odmah je Dobud zabio svoj četvrti gol za visokih 8-3. Utakmicu je trebalo samo 'odraditi do kraja. Barač je zabio za 9-3 i samo je pitanje koliko će još golova Turci primiti do kraja. Hrvatska je zabila još četiri i povećala na 13-3.

ČETVRTA ČETVRTINA

Barakude su u posljednju dionicu krenule jako ležerno. Možda i previše. Nisu uspjeli zabiti pet minuta. No Joković je ipak probio Turce izvana za 14-3. A ubrzo nakon toga isti igrač je zabio još jedanput. Muslim je potom zabio za 16-3 minutu prije kraja utakmice.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • user_47039 30.08.2010.

    Hrvatska ide u finale

  • user_47039 30.08.2010.

    AJMO HRVATSKA, AJMO DO KRAJA, HRVATSKA ĆE OSOVJITI MEDALJU...

  • realno 30.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare