To je to što me zanima!

Barakude saznale protivnike u Svjetskoj ligi, bit će u grupi D

Europski kvalifikacijski dio igrat će 12 reprezentacija podijeljenih u četiri skupine. Hrvatsku je ždrijeb instalirao u skupinu D zajedno s Rusijom i Grčkom protiv koje i otvaramo natjecanje u gostima 18. siječnja
Vidi originalni članak

Kao da sljedeća godina kalendarski nije natrpana, Međunarodna organizacija vodenih sportova odlučila je vaterpolistima još malo otežati stvari. Kako? Inzistiranjem da se i iduće godine održi Svjetska liga.

A te 2022., uz sve klupske obaveze, vaterpolisti imaju dva velika natjecanja u razmaku od tri mjeseca; Svjetsko prvenstvo u svibnju i Europsko prvenstvo u kolovozu kojem je domaćin Split. Natjecanje više-manje, valjda bi rekli u Fini...

Europski kvalifikacijski dio igrat će 12 reprezentacija podijeljenih u četiri skupine. Hrvatsku je ždrijeb instalirao u skupinu D zajedno s Rusijom i Grčkom protiv koje i otvaramo natjecanje u gostima 18. siječnja. Četiri tjedna kasnije, 15. veljače, kod kuće ćemo ugostiti Rusiju, samo pet dana prije nego Konstanin Harkov dobije pravo nastupa za hrvatsku reprezentaciju. 

Ako ništa drugo, to će biti jedine dvije utakmice u skupini. Dvije prvoplasirane reprezentacije izborit će idući krug u kojem će se križati skupine A-B te C-D. Pobjednici tih parova, a bit će ih četiri, izborit će završnicu Svjetske lige čiji će se domaćin odrediti naknadno.

  • SKUPINA A – Mađarska, Crna Gora, Rumunjska
  • SKUPINA B – Njemačka, Francuska, Španjolska
  • SKUPINA C – Srbija, Italija, Slovačka
  • SKUPINA D – Grčka, Hrvatska, Rusija
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare